Zaterdag Ouddorpse Brandweerdag

Artikel geplaatst op: 24-6-2017

OUDDORP - De ring van Ouddorp zal op zaterdag 1 juli a.s. weer "brandweer-rood" gekleurd zijn. Op deze dag zal namelijk de jaarlijkse Brandweerdag worden georganiseerd. Het wordt wederom een leuk evenement voor jong en oud.

Voor kinderen van alle leeftijden, eventueel geholpen door ouders, is het mogelijk om een brandweerdiploma te behalen. Een aantal stoere brandweertaken moet worden uitgevoerd zoals "een brandweerslang uitrollen", "een brand blussen", "een huisdier bevrijden" en meerijden in een echte brandweerauto.

Op deze dag zal ook voorlichting worden gegeven over brandveiligheid en het meten van gevaarlijke stoffen; een minder bekende maar zeer belangrijke brandweertaak. Er zijn verschillende hulpverleningsvoertuigen te bezichtigen en er worden diverse demonstraties uitgevoerd.

De Ouddorpse Brandweerdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt georganiseerd door blusgroep Ouddorp i.s.m. de St. Kop van Goeree en m.m.v. "Defensie", "de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond", "de Gezamenlijke Brandweer" en "Kenbri Fire Fighting".


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!