Resultaten verkeersexamens Dirksland, Herkingen en Melissant

Artikel geplaatst op: 20-6-2017

DIRKSLAND – Onlangs werd in Melissant, Herkingen en Dirksland het praktisch verkeersexamen voor groep 7 van het basisonderwijs georganiseerd. Het praktisch verkeersexamen werd afgenomen op in totaal vijf basisscholen. In totaal deden er 97 leerlingen mee aan het praktisch verkeersexamen, 40 leerlingen wisten de route foutloos te rijden. Alle leerlingen zijn geslaagd.

Voorafgaand aan het praktische gedeelte werden de fietsen gekeurd. Hierbij viel het op, dat vooral bij crossfietsen de zijreflectie en de achterreflector ontbrak. Van de 97 gekeurde fietsen waren er 16 niet in orde. Een duidelijk betere score dan vorig jaar.Het schriftelijk examen werd, gelijktijdig met de andere basisscholen in Nederland, gehouden op donderdag 6 april 2017. Aan het schriftelijk examen deden 99 leerlingen mee en gelukkig zijn ook voor het schriftelijk examen alle leerlingen geslaagd.Dit jaar zijn er negen leerlingen cum laude geslaagd.Het zijn Megan Kiela van OBS Roxenisse in Melissant, Marilène de Leeuw en Joris Weesie van SmdB De Regenboog in Melissant, Amber Groenendijk van OBS De Inktvis in Dirksland en Nienke van den Berg, Martijn de Man, Laura Nagtegaal, Sanne van Putten en Esmay Rentes van CBS Prins Maurits in Dirksland.Over het hele examen gemeten waren er goede resultaten voor Pascale Ketting, Esther Moerkerk, Katinka Roozemond en Joëlle de Vos van SmdB De Regenboog, Marieke Kievit, Sander Smit en Tibbe van Wijk van OBS De Inktvis en Neline de Blois van CBS Prins Maurits met slechts één fout.De diploma's werden namens Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland uitgereikt door de voorzitter van de afdeling Dirksland, de heer Jan de Vries.Daarnaast ontvingen alle deelnemers een pen van Veilig Verkeer Nederland.

Het beste gemiddelde resultaat per groep voor het schriftelijk examen werd gehaald door de 19 leerlingen van SmdB De Regenboog in Melissant met een gemiddelde score van slechts 1,74 fouten voor het theoretisch examen.

De verkeersexamens werden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland. Aan het praktisch examen werd medewerking verleend door ouders van de leerlingen van de deelnemende scholen en enkele vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. "Allen hartelijk dank voor de medewerking. Zonder uw hulp kan het praktisch examen niet worden georganiseerd", aldus de organisatie.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!