Eerste editie ‘De Haringclub’ brengt ruim € 5.600 op voor ‘Jasmijn in Actie’

Artikel geplaatst op: 19-06-2017

OUDDORP – Het was niet de allereerste keer, maar vorige week donderdagmiddag en -avond wel voor ‘t eerst in deze vorm, dat op de grens van water en land in Ouddorp een haringparty werd gehouden, bij Werelds aan het Strand op De Punt en onder de naam ‘De Haringclub’. De opbrengst van het evenement was voor het goede doel: “Jasmijn in Actie’ in het kader van ‘SMA de wereld uit!’

De opzet van De Haringclub, georganiseerd door ‘Werelds aan het Strand’ en Visspecialist Hameeteman, is een haringparty/netwerkbijeenkomst die voor iedereen gratis toegankelijk is. De eerste zeshonderd haringen en ook bakjes kibbeling werden gratis verstrekt. Voor consumpties en de overige lekkernijen uit zee waarvan tijdens de bijeenkomst kon worden genoten – oesters, met gin tonic en jenever, maar ook verse kreeft uit de Oosterschelde – gold een soort consumptiebonnensysteem. Terwijl Dj Diephuis voor de nodige decibellen muziek zorgde, liepen gedurende de bijeenkomst zo’n tweehonderdvijftig gasten in en uit die zich hiervoor hadden aangemeld.De opbrengst voor het goede doel werd bijeengebracht tijdens een kleine veiling die tussendoor werd gehouden onder leiding van eigenaar Michel Schreuders van Werelds aan het Strand en die in een schamele vijf minuten tijd € 5.635 opbracht. Geveild werden onder andere een hotelovernachting voor twee personen inclusief ontbijt en met uitzicht over de Grevelingen, twee olijfbomen, een 15 literfles AIX rosé en natuurlijk ook een vaatje haring. Dit alles gesponsord door ondernemers in de buurt. Voordat de veiling van start ging, waarbij ook de Ouddorpse Jasmijn Tanis aanwezig was die zelf aan de spierziekte SMA lijdt, gaf een lotgenoot, de 34-jarige Hayar Afkyr, korte uitleg over de ziekte en over de noodzaak van verdergaand wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Het initiatief om voor dit doel de opbrengst van editie 2017 van ‘De Haringclub’ te bestemmen, werd dan ook met warme dankbaarheid ontvangen. Volgend jaar hoopt ‘De Haringclub’ er opnieuw te zijn. “Elk jaar willen we groter worden”, zegt Michel Schreuders, “met volgend jaar vijfhonderd bezoekers!”


Eerdere berichten

Eerste huwelijk in vernieuwde raadszaal

22-6-2017

MIDDELHARNIS - Na een flinke opknapbeurt is het Oude Raadhuis in Middelharnis weer volop in gebruik. Zowel de werkruimte...

Zomerzangavond bij Bloemenhandel Klepper

22-6-2017

OUDDORP - Zaterdag 1 juli hoopt het 'Christelijk Ouddorps Mannenkoor' weer haar traditionele en Zomerzangavond t...

Nieuw innamestation waarborgt eilandelijke drinkwatervoorziening

22-6-2017

STAD AAN 'T HARINGVLIET – Op een warme en droge dag besef je eens te meer dat schoon en betrouwbaar drinkwater...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!