Gemeente en Praktijkleren zoeken elkaar op

Artikel geplaatst op: 19-6-2017

MIDDELHARNIS – In het kader van het bieden van onderwijs in een realistische context heeft Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits de samenwerking met de samenleving uitgebreid. Dit om PrO-leerlingen binnen het Praktijkleren niet alleen theoretische kennis op te laten doen, maar vanuit de praktijk ook arbeidsvaardigheden en sociale vaardigheden. Een manier van leren die uitstekend aansluit bij deze leerlingencategorie.

Voor het PrO-onderwijs zet de PM zich graag in om de leerlingen een realistische arbeidsomgeving te bieden. Deze jongens en meiden zijn er vooral goed in om met hun handen bezig te zijn. Achter boeken zitten leren, in de klas of thuis, is niet zo hun ding. Leren in de praktijk zo veel te meer. En om zich goed te ontwikkelen en te ontplooien zijn zij vooral gebaat bij deze vorm van onderwijs, met dus een echte werkplek, een echte opdrachtgever waarvan de leerlingen feedback krijgen en waar ze naast werken ook ruimte krijgen om leuke dingen te doen.Om aan deze vorm van onderwijs nog meer invulling te geven zijn de gemeente en de PM een samenwerking aangegaan waarbij leerlingen binnen het Praktijkleren éénmaal per maand de interieurbeplanting verzorgen in zowel het gemeentehuis, in bestuurscentrum Het Rondeel als in het gebouw van Webego. Het initiatief hiertoe ging van de gemeente uit. "Wij zijn bezig naar buiten toe gericht te zijn", lichtte burgemeester Ada Grootenboer toe, "waarbij we als gemeente onze drempels willen verlagen en de samenleving mede aangeeft waarmee de gemeente zich moet bezighouden. Ook willen we de samenwerking met andere bedrijven en organisaties binnen de gemeente stimuleren. Met elkaar moeten we 't doen in de samenleving. En als gemeente geven we daarbij natuurlijk graag het goede voorbeeld. Ik ben blij met de samenwerking met het onderwijs, waarbij we ondervonden hebben dat de Prins Mauritsschool een betrouwbare partner is die altijd klaarstaat." Zo sprak de burgemeester vorige week donderdagmorgen, tijdens een moment waarop in het gemeentehuis de samenwerking gemarkeerd werd tussen de gemeente en de PM voor wat betreft het onderhoud van de interieurbeplanting. "Leerlingen van het Praktijkleren worden zo optimaal gevormd doordat ze in aanraking komen met theorie, praktijk, met elkaar en de met de mensen binnen het bedrijf", gaf beleidsmedewerker Pieter Brandwijk van de PM donderdagmorgen eveneens aan. "Zo zetten we ook deze leerlingen in hun kracht!"


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!