Berg&Berg verbetert promotie dankzij inzet van PM-leerlingen

Artikel geplaatst op: 16-6-2017

MIDDELHARNIS – Tapijt, laminaat, gordijnen, zonwering – alles is fraai in beeld gebracht, inclusief het monteren en de technische details. Bas van den Bos van interieurzaak Berg&Berg in Middelharnis heeft de presentatie op een monitor in de winkel te danken aan vijf havo-3-leerlingen van de christelijke scholengemeenschap Prins Maurits. Afgelopen donderdagavond rondden ze hun project af in de winkel, in bijzijn van hun begeleidende docenten en hbo-studenten, hun ouders en Bas van den Bos. Ze hadden ook een verrassing in petto.

Door Kees van Rixoort

Het projectgroepje bestond uit Marco Trommel, Matthijs Kievit, Jan-Jaap Bom, Jelle Koedam en Joey Dekkers. "Onze opdracht was om foto's te maken voor de promotie van Berg&Berg. We hebben voor deze opdracht gekozen omdat we een probleemstelling konden oplossen en omdat je iets in de winkel kunt zien wat je zelf hebt gemaakt", kregen de docenten en ouders te horen.

De vijf vertelden dat ze eerst een gesprek hadden gehad met Bas van den Bos, "om te weten wat de behoefte is, wat je met je producten wil bereiken en hoe je die zou willen promoten". Toen dat helder was maakte het groepje een plan van aanpak, een plan van eisen en een werkplan. Vervolgens maakte Jan-Jaap Bom de foto's, niet met een telefoon maar met een echte spiegelreflexcamera. Bij Beeldkracht in Stellendam kregen de jongens uitleg over het bewerken van foto's, met name het omgaan met licht en het bijsnijden. "Daarna hebben we alles aan Bas laten zien, zijn voorkeur gevraagd en het geheel nog mooier gemaakt." Het eindproduct is de hele dag te zien in de winkel van Berg&Berg.

Aan het eind van de presentatie kwam het vijftal nog met een verrassing voor Bas van den Bos: een facebookpagina. "Een mooi platform om wat met je klanten te doen en om de zaak te promoten. Straks krijgt u van ons de inloggegevens. We hopen dat u er nog meer klanten bij krijgt."

Van den Bos was blij met de verrassing, evenals met de fotopresentatie op zijn monitor. "We hebben prima samengewerkt, maar de jongens hebben het voor 100 procent zelf gedaan." De vijf vertelden dat ze tijdens het project goed hebben leren samenwerken en plannen. Daarom, omdat het eindresultaat de toets der kritiek ruimschoots kon doorstaan en omdat ze ook externe deskundigen hadden geraadpleegd, kregen de jongens een hoge waardering van de begeleidende docenten en studenten: tussen goed en uitstekend.

Het project, waaraan gedurende tien weken is gewerkt, behoorde tot wat de Prins Maurits 'verrijkingsvak' noemt. Een niet verplicht vak, dat bedoeld is om havoleerlingen uit te dagen en voor te bereiden op het hbo. Dat gebeurt door het oplossen van een probleem van een bedrijf. In een realistische context. Het project bij Berg&Berg was daarvan een mooi voorbeeld.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!