Nieuw schakelstation klaar voor de toekomst

Artikel geplaatst op: 16-6-2017

MIDDELHARNIS – In het achterliggende halfjaar heeft TenneT gewerkt aan het realiseren van een nieuw elektriciteitsschakelstation aan de Oudelandsedijk tussen Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet, achter het al aanwezige verdeelstation dat enkele jaren geleden geheel werd vernieuwd en uitgebreid. De bouw van het nieuwe schakelstation is nu vrijwel gereed en gaat binnenkort de testfase in.

Het in 2015 in gebruik genomen vernieuwde verdeelstation is een volwaardig 150 kV station en kwam tot stand in samenhang met de aanleg van een geheel nieuwe, en dubbele, elektriciteitsverbinding voor Goeree-Overflakkee. Dit om een einde te maken aan de vele stroomstoringen die het eiland tot die tijd trof. Of anders gezegd: om de leveringszekerheid te vergroten.Daarnaast werd voorzien dat het bestaande lokale hoogspanningsnetwerk niet toereikend zou zijn om het op het eiland toenemende aanbod van windenergie aan te kunnen sluiten op het elektriciteitsnet. Daarom heeft hoogspanningsnetwerkbeheerder TenneT besloten er een nieuw 150 kV AIS schakelstation bij te bouwen. Daarmee faciliteert TenneT dus de in het Energieakkoord vastgelegde ambities voor duurzame energieproductie. In november 2016 werd voor het nieuwe schakelstation de eerste paal geslagen en in juni, dus deze maand, is de bouw gereed. Bestaande bekabeling zal in augustus worden ontkoppeld, waarna in september het nieuwe station onder spanning kan worden gezet.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!