WiMood en Draadloos Goeree twaalf en een half jaar succesvol

Artikel geplaatst op: 15-6-2017

GOEDEREEDE – Toen Krijn Tanis startte met zijn bedrijf WiMood, ongeveer twaalf en een half jaar geleden, was zijn slaapkamer in zijn ouderlijk huis zijn werkplaats. Ondertussen is het bedrijf fors gegroeid en is nu gevestigd in een monumentaal pand aan de Markt in Goedereede.

Tekst en foto Adri van der Laan

In 2004 begon Krijn Tanis met WiMood. Een bedrijf dat als doel had om er voor te zorgen dat bedrijven en particulieren in de buitengebieden toch gebruik konden maken van snel internet. Het was in de tijd dat men bijvoorbeeld in de Oostdijk bij Goedereede te kampen had met heel langzaam internet. Veelal liep de internetverbinding via de analoge telefoonlijn. ADSL was toen nog niet verkrijgbaar. Krijn Tanis kon toen snel internet aanbieden via zijn systeem van het plaatsen van kleine antennes bij particulieren. De vraag naar sneller internet in de buitengebieden op de kop van het eiland groeiden en het bedrijf van Krijn groeide mee. In 2015 splitste hij het bedrijf in Draadloos Goeree en WiMood. Krijn legt uit dat 'Draadloos Goeree' toch nog een beetje zijn hobby is. En deze tak, maakt maar een klein deel van het bedrijf, waar inmiddels zes mensen werken, uit. Onlangs kwam Draadloos Goeree in het nieuws toen er een antenne op de Ouddorpse Vuurtoren in gebruik werd genomen. Hiermee ligt snel internet binnen ieders bereik in het buitengebied die de Vuurtoren kan zien. Het heeft even geduurd voor het zover was, omdat het verlenen van de vergunning voor het plaatsen van de antenne nogal stroef verliep. De antenne mocht niet in het zicht geplaatst worden op de toren. Maar hier is een oplossing voor gevonden.

Grote behoefteHet blijkt dat mensen die op vakantie gaan grote behoefte hebben aan snel internet. Smartphones, laptops, tablets, en andere apparatuur ontbreken niet in de koffer van de moderne recreant. Met de plaatsing van de antenne op de Vuurtoren kan Draadloos Goeree er voor zorgen dat aan die behoefte wordt voldaan. Naast particulieren, profiteren ook strandtenten en recreatieparken van deze vorm van internetverbinding.

Er zijn nog andere delen van het eiland waar men klaagt over langzaam internet, zoals in het oostelijk deel van Flakkee. Krijn weet ook van deze klachten, maar hij is hierin niet actief. "Op de kop van het eiland ben ik begonnen en dat doe ik nog als een soort hobby, maar de andere activiteiten binnen mijn bedrijf zijn belangrijker", aldus de jonge ondernemer.Deze andere activiteiten zijn ondergebracht bij WiMood. En dat is het leveren van apparatuur aan bedrijven. Dit betreft dan apparatuur en software voor bedrijfsnetwerken. Men levert dan voornamelijk aan installatiebureaus en ICT-bedrijven. De mensen van WiMood denken mee met bedrijven die hun netwerken aan gaan leggen en leveren hiervoor ook de apparatuur.

VerhuizingNu werkt men bij WiMood nog vanuit een pand aan de Markt in Goedereede, maar deze zomer hoopt men te verhuizen naar de rand van Goedereede, aan het bedrijventerrein langs de Provincialeweg, waar men een pand heeft gekocht. "We zijn er hier uitgegroeid, te weinig werkruimte en vooral te weinig opslagruimte want de activiteiten blijven toenemen", aldus Krijn Tanis over de uitbreiding van zijn bedrijf, dat fors is uitgebreid sinds de start vanuit zijn slaapkamer in zijn ouderlijk huis.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!