Gemeentebestuur bezoekt Nieuwe-Tonge

Artikel geplaatst op: 13-6-2017

NIEUWE-TONGE - Op woensdagmiddag 7 juni 2017 bezocht een groep raads- en collegeleden van de gemeente Goeree-Overflakkee de kern Nieuwe-Tonge. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om alle kernen in de huidige raadsperiode te bezoeken. Enerzijds om nader kennis te maken met de afzonderlijke dorpsraden, anderzijds om de dynamiek van hun kernen beter te leren kennen.

De leden van de dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei ontvingen de bestuurders in Ons Dorpshuis aan het Korteweegje 14 in Nieuwe-Tonge. Mevrouw Guijt, voorzitter van de dorpsraad, sprak een welkomstwoord en vertelde uitgebreid over de jaarlijkse herdenking van de watersnoodramp in Nieuwe-Tonge. De dorpsraad vindt het belangrijk om de herdenking, die bestaat uit een bijeenkomst in de kerk en een kranslegging op het Finlandplein, voor een zo breed mogelijk publiek te organiseren.

MonumentOok vertelde mevrouw Guijt over de 'ontdekking' van het grote monument in Dirksland, in de vorm van een muur in een halve cirkel. Dit monument is destijds geplaatst voor de 27 slachtoffers van de watersnoodramp uit Nieuwe-Tonge, die er begraven liggen. Door de hogere ligging van Dirksland was het destijds namelijk wel mogelijk om in Dirksland te begraven, maar nog niet in Nieuwe-Tonge. De dorpsraad knapte het monument met hulp van de gemeente op en organiseerde in oktober vorig jaar voor de nabestaanden een herdenkingsceremonie. De nabestaanden waardeerden deze bijeenkomst enorm.

RondritNa een bezoek aan de begraafplaats en de locatie waar plannen zijn voor een gezondheidscentrum, stapte het gezelschap in de bus voor een rondrit door en om het dorp. Via de verschillende straatjes en dijken kreeg de groep een beeld van het dorp; de woningen van Woongoed GO in aanbouw, het veelgebruikte speeltuintje en het speelveldje dat ook als ijsbaan kan dienen. Ook met de hondenuitlaatplaats aan de Westdijk is men heel tevreden. In het dorp zijn drie AED's beschikbaar om mee te reanimeren. Deze zijn echter alleen bereikbaar tijdens openingstijden van de gebouwen waarin ze zijn geplaatst. De dorpsraad spant zich nu in om een extra AED te regelen op een plaats die altijd bereikbaar is.

Kruispunt N215Ook reed de bus naar de zuidzijde van het dorp langs de windmolens en naar de N215 aan de noordzijde van het dorp. Achter het tankstation verliet de groep de bus om over te steken en te ervaren hoe lastig dit kan zijn. Vervolgens wandelde de groep over de Molendijk, langs het oude gemeentehuis, via de Kerkring naar de dierenweide. Vrijwilligers lieten enthousiast de opgeknapte dierenweide zien waar de inwoners erg trots op zijn.

Er zijn nog maar enkele kernen met een dorpsraad waar de gemeentebestuurders nog niet op bezoek zijn geweest. Op 29 juni staat een kernbezoek aan Herkingen gepland.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!