Drones-verordening Concert at Sea 2017

Artikel geplaatst op: 13-6-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het college van b. en w. vraagt de gemeenteraad donderdag in te stemmen met de Verordening Concert at Sea 2017. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli wordt weer dit jaarlijkse evenement op de Brouwersdam gehouden. Verwacht wordt dat meer dan 42.000 bezoekers naar dit concert komen. Het grondgebied waarop Concert at Sea plaatsvindt valt voor het grootste deel binnen de gemeente Schouwen-Duiveland en voor een klein deel binnen dat van de gemeente Goeree-Overflakkee. Waarom deze verordening?

Door Jaap Ruizeveld

De politie heeft om een verordening gevraagd met het oog op de veiligheid. Doelstelling van de verordening is om zoveel als mogelijk deze veiligheid te helpen bevorderen voor bezoekers van het evenement op de Brouwersdam. Het gaat hierbij om de wenselijkheid te komen tot een verbod op het vliegen met drones tijdens het concert. Dit met de wetenschap dat er tijdens het concert een helikopter boven het terrein vliegt om opnamen te maken.

MinisterieHet Ministerie van Infrastructuur en Milieu is hier de bevoegde instantie voor een drones-vliegverbod maar dit ministerie heeft op de vraag van de gemeente Schouwen-Duiveland gemeld dat zij geen actie onderneemt. De situatie ter plaatse zou al voldoende geregeld zijn door de bestaande wetgeving. Voor de gemeente blijft enkel het regelen van drones op de grond over. De politie heeft behoefte aan de mogelijkheid vroegtijdig te kunnen ingrijpen als zij iemand ziet die in het bezit is van een drone. De verordening voorziet daarin.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!