Snoepen en spelen in het voedselbos

Artikel geplaatst op: 13-6-2017

MELISSANT – Op 30 juni wordt het Dorps Voedselbosje aan de Bouwdijk feestelijk geopend. Het is een plek waar iedereen kan snoepen van het fruit, spelen, kletsen en genieten van het uitzicht. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom.

Tekst en foto: Maria Evers

In januari 2016 namen Bouwie Greenman en Nienke Steinfort het initiatief met enkele vrijwilligers een stukje vrijgekomen Bouwdijk om te toveren tot een voedselbos. Bouwie: "Een voedselbos is een door mensen gerealiseerde plantengemeenschap met een heel hoog aantal eetbare soorten. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van ecologische principes, die kenmerkend zijn voor een natuurlijk bos. Nienke en Bouwie hebben als doel Melissant te vergroenen met veel eetbare soorten en weinig onderhoud."

Er is hard aan gewerkt en het resultaat is prachtig. Door gevlochten fruitbomen is er een groene tunnel ontstaan. Er slingeren paadjes langs de verschillende bedden met fruitstruiken, kruiden en andere nuttige planten. En op de Prunusbank kan je uitrusten om te genieten van het prachtige uitzicht. Wie belangstelling heeft om mee te werken en te oogsten kan zich aanmelden als vrijwilliger bij Nienke en Bouwie, tel: 06-23314055 of 06-40732877, of bouwie@thegreenmanproject.nl.

InsectenhotelOok een insectenhotel ontbreekt niet in het voedselbos. Leerlingen van OBS Roxenisse bouwden een winterschuilplaats voor nuttige insecten. Dat wordt 30 juni geplaatst aan de voet van het welkomstbord.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!