Muzikale zusjes Sarah en Julia geven workshop op CBS 'De Bron'

Artikel geplaatst op: 13-6-2017

OUDE-TONGE- Al enige tijd oefenen de leerlingen van groep 7/8 van CBS 'De Bron' uit Oude-Tonge voor de eindmusical, die ze willen opvoeren bij het afscheid van de klasgenootjes uit groep 8. Evenals drie jaar geleden is er ook deze keer gekozen voor een musical van War Child. Een organisatie waar 'De Bron' zich graag voor in wil zetten. Naast het instuderen van de musical zijn er tal van acties georganiseerd om een mooi bedrag in te zamelen. War Child was erg onder de indruk van het enthousiasme en beloonde dit met een VIP muziek- en acteerworkshop, verzorgd door de muzikale zusjes Sarah en Julia Nauta.

Door Mirjam Terhoeve

Veel scholen vieren het afscheid van groep 8 met een eindmusical. Zo ook De Bron. "Wij wilden graag een musical die ergens over gaat", legt juf Rianne Marinissen uit. "En zo kwamen we uit bij de musical 'De Koning te Rijk' van Warchild. In deze musical reist een klas door de tijd en komen de kinderen oorlog en kinderarbeid tegen. Uiteindelijk beseffen ze hoe goed ze het hier eigenlijk hebben. Het is een avontuurlijk verhaal met daarin mooie liedjes, die, onder andere, zijn geschreven door Guus Meeuwis. Naast de musical wilden we ook middels allerlei acties geld inzamelen voor dit goede doel. Dit doen we met alle leerlingen van de school. Tijdens Koningsdag hebben we al een mooi bedrag opgehaald op de kleedjesmarkt. Daarnaast verkopen we cupcakes, zamelen lege flessen in en op donderdagmiddag hielden we een sponsorloop. Alleen deze laatste bracht al ruim 800 euro op".

Meet & GreetWar Child zegde toe dat de school die kiest voor de War Childmusical en de leukste of enthousiaste acties doet, een VIP muziek- en acteerworkshop inclusief Meet & Greet met een 'Famous Friend' van War Child kon winnen. Van de 25 scholen die hieraan meededen, viel de keuze op 'De Bron', die zodoende bezoek kreeg van Sarah (18) en Julia (15). Ondanks hun jonge leeftijd zitten de Rotterdamse zusjes al tien jaar in het vak. Ze werden echter bekend bij het grote publiek na het winnen van het Junior Songfestival in 2013. Hierna speelden ze in allerlei bekende kindermusicals als Ciske de Rat en Shrek en zijn ze bij het jongere publiek ook heel bekend door hun aansprekende liedjes. Met hun ervaring konden ze de kinderen de fijne kneepjes van het vak leren.

Sarah en Julia zetten zich zelf ook actief in voor War Child. Begin dit jaar beklommen ze zelfs de Kilimanjaro in Tanzania om geld op te halen. "We hebben het zelf zo goed. We willen graag iets terug doen voor oorlogskinderen. Daarom willen we ons inzetten voor War Child!" "Het is voor ons de eerste keer dat we zelf een workshop geven", lieten ze verder weten. "Dus ook voor ons is het heel erg spannend vandaag. Maar we moeten eerlijk zeggen, dat we erg onder de indruk zijn van wat de kinderen al kunnen".

Niet alleen de zusjes, ook Maaike en Fleur, de vertegenwoordigers van War Child, waren aanwezig en speelden een spel met de kinderen wat ook in het werkveld van War Child wordt gespeeld. Natuurlijk ging het hele gezelschap na afloop van de leerzame, maar vooral onvergetelijke ochtend nog even samen op de foto.

UitvoeringDe leerlingen vonden het allemaal prachtig. Ze hopen dat ze dankzij de lessen en de extra workshop het publiek omver zullen blazen. Ze kunnen nog even verder oefenen, want de eerste voorstelling wordt gegeven op woensdagochtend 5 juli voor de overige leerlingen van de school. 's Middags zijn de bewoners van Ebbe en Vloed en de Gemiva Groep uitgenodigd om te komen kijken en 's avonds is de laatste uitvoering voor ouders en overige belangstellenden. "De toegang is vrij, maar er wordt uiteraard wel gecollecteerd voor het goede doel", zegt Rianne Marinissen tot slot. "Daarna hopen we een prachtig eindbedrag voor War Child bekend te mogen maken. We laten dus zeker nog van ons horen".


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!