RGO 100 jaar: sponsorwandeling, reünie en voorlichting 'young professionals'

Artikel geplaatst op: 13-6-2017

MIDDELHARNIS - In het kader van het 100-jarig bestaan van de RGO liepen alle leerlingen uit de klassen 1 en 2 donderdagochtend een sponsorwandeling. Dit keer was de sponsorloop bedoeld om geld in te zamelen om in de jubileumweek van begin september voor alle leerlingen een leerzame en leuke week te organiseren met allerlei activiteiten. Leerlingen en docenten liepen een tocht van 5 kilometer. De route liep door Sommelsdijk en Middelharnis naar de berg op het Vliedpark. Op 20 juni wordt bekendgemaakt wat de opbrengst van de sponsorloop is.

In september 2017 bestaat de school honderd jaar. Dat wordt gevierd met een grote reünie op zaterdag 9 september 2017, want veel inwoners van Goeree-Overflakkee en daarbuiten zullen hun weg naar de volwassenheid deels hebben afgelegd op de RGO. In de aanloop naar dit jubileumfeest werden in dit schooljaar al vele activiteiten georganiseerd: een fancy fair, lezingen van oud-leerlingen (de zogenaamde RGO Collegetours), optredens, een speciale jubileum Quiznight en nu dus de sponsorwandeling.

Het hoogtepunt van het jubileum zal zijn in de eerste week van september. Voor de leerlingen zijn dat dagen met allerlei speciale activiteiten en festiviteiten. Het jubileumjaar wordt afgesloten met de grote reünie op zaterdag 9 september 2017 voor oud-leerlingen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en de gelegenheid te geven mee te doen aan deze unieke 'RGO 100 jaar reünie', een vriendelijk verzoek om deze activiteit in brede kring bekend te maken, ook aan mensen die niet meer in de regio woonachtig zijn.

Op dinsdag 5 september (van 10.30 tot uiterlijk 14.00 uur) wil de RGO graag een groot aantal oud-leerlingen als 'young professionals' op school ontvangen die aan groepjes bovenbouwleerlingen kunnen vertellen over hun studie en huidige werk. Hoewel de organisatie van de jubileumweek niet echt een strikte bovengrens heeft qua leeftijd, denkt men voor deze activiteit aan oud-leerlingen van (max.) 40 jaar. Die dag is bedoeld voor alle afdelingen, er is dus behoefte aan voormalige leerlingen die direct zijn gaan werken, of respectievelijk een vervolgopleiding hebben gedaan op mbo-, hbo- of universitair niveau. De organisatie hoopt op veel belangstelling van oud-leerlingen.

Geïnteresseerd om studie- en/of werkervaringen te delen met onze huidige leerlingen? Graag z.s.m. per e-mail aanmelden via: rgo100@rgomiddelharnis.nl. Aanmeldingen worden ook graag tegemoet gezien voor de reünie van 9 september. Dit kan via de website van school: www.rgomiddelharnis.nl.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!