Gezamenlijk pilot 'zorgmeldkamer' van start!Huisartsenpost

Artikel geplaatst op: 7-6-2017

DIRKSLAND / KLAASWAAL - In juni starten Huisartsenpost 't Hellegat en de meldkamer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) gezamenlijk de pilot 'zorgmeldkamer'.

Voor de pilot wordt gebruik gemaakt van hulpvragen die via de HAP uit gebied Goeree-Overflakkee binnenkomen op vrijdagavond tussen 17:00 – 23:00 en 08:00- 23:00. Dit wordt gemeten gedurende twee pilotweekenden (23 – 25 juni en 30 juni tot 2 juli). Wanneer geen bewustzijn of ademhaling aanwezig is wordt de melding direct gekoppeld aan een ambulance. Bij hulpvragen die niet direct levensbedreigend zijn gaan de MKA-centralist en HAP-triagist onder supervisie van een regiearts gezamenlijk de hulpvraag van de patiënt beoordelen om ervoor te zorgen dat de patiënt het beste zorgaanbod krijgt; "de juist zorg op de juist plek". De melding wordt verder uitgevraagd en op basis van de uiteindelijke urgentieclassificering wordt de juiste hulpverlener ingeschakeld.

Direct overleg

Doordat direct overleg tussen MKA-centralist, HAP-triagist en regie-arts mogelijk is, denkt de projectgroep dat een betere spreiding en beschikbaarheid van acute zorg in de regio wordt gegarandeerd. Afgelopen tijd bestaat een aanhoudende zorg over de toekomstbestendigheid van de zorginfrastructuur op de eilanden. Mede door de sterke vergrijzing, toenemende vraag naar Ambulancezorg en toegankelijkheid van de huisartsenpost. Met deze pilot wordt onderzocht of telefonische aanvraag van spoedzorg via een centraal loket onder supervisie van een regie-huisarts, een verbetering geeft van kwaliteit, spreiding en beschikbaarheid van acute zorg.

Speerpunten

De speerpunten zijn: Snelle toegang tot spoedzorg; Juiste zorg op de juiste plek; Krachtenbundeling zorgverleners; Goede coördinatie en heldere regie.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!