none

Haringparty Ouddorp steunt Jasmijn in Actie Spierfonds

Artikel geplaatst op: 6-6-2017

OUDDORP – Werelds aan het Strand is de locatie waar donderdag 15 juni een nieuw, aansprekend evenement plaatsvindt: de Haringclub. Het is een gratis toegankelijke haringparty voor iedereen – ondernemers en particulieren – met veel lekkernijen uit de zee. De opbrengst van onder meer het eerste vaatje haring is bestemd voor Jasmijn in Actie Spierfonds.

Door Kees van Rixoort

De Haringclub is een initiatief van Werelds aan het Strand en Visspecialist Hameeteman. De andere sponsors zijn Tieleman Keukens en schaal- en schelpdierengroothandel Adri & Zoon. De haringparty begint om 16.00 uur. Aanmelden is mogelijk via de website van Werelds aan het Strand.

De haringparty komt daags nadat de eerste nieuwe haringen in Scheveningen aan wal zijn gebracht. In Ouddorp staan naast de haringen – waarvan de eerste zeshonderd gratis zijn – ook kibbeling, oesters en kreeft klaar voor de bezoekers. Oesterman Marcus is aanwezig en de kreeft komt vers van de kreeftenboot. Er is ook gin tonic, jenever en bubbels verkrijgbaar. Dj Diephuis zorgt voor de muzikale aankleding.

Om 18.00 uur krijgen de bezoekers meer te horen over het goede doel: Jasmijn in Actie Spierfonds. Jasmijn is Jasmijn Tanis uit Ouddorp, die SMA heeft, een spierziekte die alle spieren aantast. Met uitzondering van de hartspier, wat SMA (spinale spieratrofie) onderscheidt van die andere levensbedreigende spierziekte: ALS. Met als motto 'SMA, de wereld uit' zamelt een stichting geld in, bijvoorbeeld via de bekende jaarlijkse Boerderijfair, om tegen de ziekte te strijden.

Veiling

Na het praatje over Jasmijn in Actie Spierfonds gaat de veiling van start. Behalve het eerste vaatje haring komen onder meer een overnachting en een magnumfles champagne onder de hamer. De gehele opbrengst van deze veiling is voor het goede doel.De organisatoren van de Haringclub hebben bewust voor een goed doel in de buurt gekozen. "Dat spreekt het meeste aan", aldus de initiatiefnemers. "We willen als ondernemers samen met het personeel iets goeds doen. Dat hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Volgend jaar kiezen we een ander goed doel in de buurt, want het is inderdaad de bedoeling dat we elk jaar zo'n mooi haringevenement gaan organiseren. Een party waar mensen vanuit de wijde omgeving naartoe komen om elkaar te ontmoeten, iets lekkers te eten en, niet in de laatste plaats, een goed doel te steunen."


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!