Kiwanis laat de eilandelijke jeugd lekker bewegen op het schoolplein

Artikel geplaatst op: 6-6-2017

DEN BOMMEL – Drie leerlingen van openbare basisschool Ollie B. Bommel hadden vrijdagochtend de eer om de nieuwe pannakooi op het schoolplein te openen: Roan, de oudste leerling, Bas, de jongste, en Kim, die bijna jarig was. De pannakooi is een cadeau van Kiwanis Goeree-Overflakkee, dat alle 33 basisscholen op het eiland voorziet van dergelijke kooien, freeplayers en andere toestellen om de scholieren in beweging te houden.

Door Kees van Rixoort

Volgens Sanne Wensink, directeur van de openbare basisschool in Den Bommel, hebben 'haar' leerlingen daar geen problemen mee. "De kinderen laten zien dat ze erg van bewegen houden", zei ze vlak voor de feestelijke opening van de pannakooi, terwijl de leerlingen om haar heen dartelden onder een stralende zon. "Deze kinderen zitten niet altijd recht op hun stoel, maar kunnen hier heerlijk zichzelf zijn. Iedereen leert hier op een manier die bij hem of haar past." Ter illustratie van het plezier in bewegen, toverden de leerlingen van groep 3 en 4 het schoolplein om in een dansvloer. Onder leiding van dansjuf Marina lieten ze zien wat dansen is, met een klaterend applaus als resultaat.

Buiten spelen

Ook Willem-Jan Kom van Kiwanis Goeree-Overflakkee benadrukte het belang van bewegen. Hij vroeg de kinderen van Ollie B. Bommel wie er allemaal een spelcomputer heeft. Er gingen heel wat vingers de lucht in, waarop Kom iedereen opriep ook eens in beweging te komen. "Buiten spelen, dat is veel leuker. Het motto van Kiwanis is 'serving the children of the world'. Dat passen wij toe op Goeree-Overflakkee. We verzamelen geld en besteden dat om kinderen in beweging te brengen. Op het hele eiland, want alle 33 basisscholen krijgen een budget voor bewegingstoestellen."

Basisschool Ollie B. Bommel koos voor een pannakooi. De vorige pannakooi, die op initiatief van de ouders was gerealiseerd, had zijn beste tijd gehad en was bovendien aan de kleine kant. Nu is er dus een gloednieuwe van beter materiaal – metaal in plaats van hout – en ruimer van opzet. Dat laatste was mogelijk doordat de school zelf nog een bedrag toevoegde aan de gift van Kiwanis.

Inmiddels is ongeveer de helft van de scholen op Goeree-Overflakkee voorzien van een pannakooi, freeplayers, schommels, evenwichtsbalken, hinkelbanen en andere tot beweging uitlokkende voorzieningen. Een aantal scholen koos voor een vrij budget. Kiwanis werkt met veel eilandelijke sponsors en haalt geld binnen via de haringparty, de barrelrun en relatiepakketten.

Dat geld gaat naar de lokale samenleving, in dit geval naar de schooljeugd van Goeree-Overflakkee. "Ook die van de toekomst", geven Willem-Jan Kom en Jack Drooger van Kiwanis aan, "want zo'n pannakooi staat er voor vele jaren."


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!