Brand Dillenburg in de kiem gesmoord

Artikel geplaatst op: 6-6-2017

MIDDELHARNIS – Veel inwoners van Middelharnis en Sommelsdijk zal het vrijdagmiddag niet zijn ontgaan dat er die middag voor de brandweer werk aan de winkel was. Vanaf de Juliana van Stolberglaan, via de Langeweg richting het Gedempt Kanaal was heel wat 'rood' op straat aanwezig. Dit vanwege een beginnende brand in het dak van gebouw de Dillenburg aan de Juliana van Stolberglaan. Dankzij een attente ooggetuige is voorkomen dat het gebouw geheel afbrandde.

Oorzaak van de brand is een groepje jongelui dat zich bij de Dillenburg ophield. Een ooggetuige zag hoe één van de jeugdigen een brandend kartonnen doosje op het dak van de Dillenburg gooide. Dat zakte in de dakgoot, waar het brandende karton al gauw vat kreeg op het materiaal onder de dakpannen. Volgens de brandweer is dat stroachtig materiaal, dat dus al gauw brandt. Bovendien, zo gaf de brandweer aan, is de Dillenburg een gebouw dat, als brand zich ervan meester maakt, in vijf minuten tijd in lichterlaaie staat. Binnen had echter nog niemand iets van de beginnende brand opgemerkt, maar de opmerkzame ooggetuige kwam vertellen wat er gebeurd was. De dienstdoende bhv-er is daarop poolshoogte gaan nemen en alarmeerde meteen de brandweer nadat zij zag wat er gaande was. In korte tijd kon het gebouw worden ontruimd. In één van de ruimten heeft muziekvereniging Sempre Crescendo onderdak. De muziekinstrumentarium die zich daar ook bevonden werden door omstanders snel naar buiten gebracht, zodat ook die op tijd in veiligheid werden gebracht. Voor het bestrijden van de brand, en dus ook het lokaliseren van de brandhaarden onder de dakpannen, heeft de brandweer het dak op enkele plekken open moeten breken. In de vergaderruimte op de bovenverdieping is daardoor een ravage ontstaan waardoor deze ruimte totaal onbruikbaar is geworden. Ook de waterschade die het gebouw heeft opgelopen is aanzienlijk. De beschadigde vleugel van het gebouw is vanbinnen inmiddels dichtgetimmerd. De andere vleugel is nog in gebruik. Daar, maar ook op andere locaties in Middelharnis, zijn door middel van flexwerkplekken de gevestigde instanties ondergebracht die door de brand 'ontheemd' zijn geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Dat er zoveel brandweermaterieel ter plaatse kwam, heeft onder andere te maken met de aard en het gebruik van het gebouw, maar ook met het aanleggen van de bluswatervoorziening, waarvoor extra inzet van brandweereenheden nodig is.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!