Goede resultaten bij het verkeersexamen in Nieuwe-Tonge

Artikel geplaatst op: 6-6-2017

NIEUWE-TONGE – Vorige week werd in Nieuwe-Tonge het praktisch verkeersexamen voor groep 7 van het basisonderwijs georganiseerd. Het praktisch verkeersexamen werd afgenomen op in totaal drie basisscholen. Naast de Oranje Nassauschool en de Pannebakker uit Nieuwe-Tonge namen ook de leerlingen van De Molenvliet uit Stad aan het Haringvliet aan het praktisch examen deel. In totaal deden er 24 leerlingen mee aan het praktisch verkeersexamen, 4 leerlingen wisten de route foutloos te rijden. Alle leerlingen zijn geslaagd.

Het schriftelijk examen werd, gelijktijdig met de andere basisscholen in Nederland, gehouden op donderdag 6 april 2017. Aan het schriftelijk examen deden in Nieuwe-Tonge 16 leerlingen mee en gelukkig zijn ook voor het schriftelijk examen alle leerlingen geslaagd. Dit jaar was er een leerling, Arjen van Moort van de Oranje Nassauschool, die het schriftelijk examen foutloos wist te maken.

Naast het examen werd op 1 juni 2017 's-Middags in Ons Dorpshuis voor de leerlingen de jaarlijkse verkeersquiz georganiseerd. Het werd een spannende strijd tussen de Oranje Nassauschool en de Pannebakker, die nipt werd gewonnen door de Oranje Nassauschool. Wethouder P. Feller van de gemeente Goeree-Overflakkee was bij de quiz aanwezig. Na afloop benadrukte hij, dat hij onder de indruk was van de kennis van de kinderen. Zij waren goed op de hoogte van de spelregels in het verkeer en hadden het goed gedaan. Daarnaast bedankte hij de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Nieuwe-Tonge voor de organisatie. Hierna reikte hij de bekers uit voor de quiz en de diploma's aan de deelnemers.

De verkeersexamens werden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Nieuwe-Tonge. Aan het praktisch examen werd medewerking verleend door ouders van de leerlingen van de deelnemende scholen en enkele vrijwilligers. Allen hartelijk dank voor de medewerking. Zonder hun hulp kan het praktisch examen niet worden georganiseerd.

Voorafgaand aan het praktische gedeelte werden de fietsen gekeurd door twee wijkagenten. Hierbij viel het op, dat vooral bij crossfietsen de zijreflectie ontbrak. Daarnaast was er een fiets met scherp uitstekende delen.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!