Symposium bij afscheid geestelijk verzorger Bram Dubbeld in ziekenhuis Dirksland

Artikel geplaatst op: 30-05-2017

DIRKSLAND – In het restaurant van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland werd vorige week woensdag 24 mei een symposium Geestelijke verzorging gehouden rond het thema ‘Emoties in de zorg’.

Het symposium werd gehouden ter gelegenheid van het afscheid van Bram Dubbeld, die zestien jaar lang als geestelijk verzorger in het ziekenhuis werkzaam is geweest. Maar ook vormde het symposium onderdeel van de reeks symposia waarmee het ziekenhuis bedoelt geestelijke en lichamelijke zorg aan elkaar te verbinden, om bewust inhoud te geven aan de christelijke identiteit van het ziekenhuis en de zorg voor patiënten te verbeteren.Gastsprekers tijdens het symposium waren drs. Gerrit van Meijeren, prof. dr. Mart-Jan Paul en dr. Theo Pleizier, alle drie oud-predikant van de Hervormde Gemeente van Dirksland, waar de geestelijke verzorging in het ziekenhuis steeds van uitging. Van Meijeren sprak over ‘Emoties zijn besmettelijk’, Paul over ‘Niet klagen maar dragen? Worstelen met God’ en Pleizier over ‘Emotie als ingang voor pastoraal contact’. Na een ingelaste pauze sprak Andrea Weij, opleidingsfunctionaris bij CuraMare, ten slotte over het project ‘Professionalisering geestelijke verzorging en verpleging’ waaraan het ziekenhuis werkt. Naast het symposium was er ruimte om afscheid te nemen van vertrekkend geestelijk verzorger Dubbeld en kennis te maken met zijn opvolger, Theotimus Streefkerk. Aanwezig waren afvaardigingen van de kerkenraden uit de regio, van de identiteitsraden van CuraMare en van de medewerkers van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.Lees een uitgebreid artikel in onze (abonnee-)editie van vrijdag 2 juni 2017.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!