Petra Eigenraam start eigen fysiotherapiepraktijk in Gezondheidscentrum Ouddorp

Artikel geplaatst op: 29-05-2017

OUDDORP – Sinds 1 mei jl. is Ouddorp een ervaren fysiotherapeute rijker. Op die datum vestigde Petra Eigenraam (51) zich in het Gezondheidscentrum, Wilhelminaweg 14, als zelfstandig therapeut. Ruim 25 jaar, en met passie, beoefent ze het vak en behandelt ze alle soorten patiënten.

Tot voor kort was Petra uitsluitend werkzaam in loondienst, in een fysiotherapiepraktijk in Maassluis, maar het runnen van een zelfstandige praktijk steeg op haar wensenlijstje al langere tijd naar een steeds hogere plaats. Via een cliënt uit Goedereede, die ze in de Maassluisse praktijk hielp, hoorde ze dat in het Ouddorpse Gezondheidscentrum een ruimte beschikbaar kwam voor een fysiotherapeut. En hier realiseerde Petra haar eigen praktijk, voorlopig voor twee dagen in de week, op dinsdag en vrijdag. Voor het overige werkt ze nog in Maassluis, maar mogelijk ligt in de toekomst uitbreiding naar meer dan twee dagen per week in het verschiet in Ouddorp.

OuderwetsToen ze nog kind was, wist Petra eigenlijk al dat ze fysiotherapeute wilde worden. En dat heeft ze dus ook waargemaakt. Ze geniet niet alleen van het omgaan met mensen, maar ook patiënten van hun problemen afhelpen vindt ze dankbaar werk.Petra typeert zichzelf als een ‘ouderwetse’ fysiotherapeut. “In 25 jaar heb ik een verschuiving op zien treden van ‘hands on’ naar ‘hands off’”, licht ze toe. “Vroeger was er meer aandacht voor het handenwerk: mobiliseren en masseren, terwijl tegenwoordig de focus al gauw gericht is op krachttraining. Het doen van oefeningen is zeker goed, maar naar mijn overtuiging is daar pas ruimte voor wanneer de stijve spieren of gewrichten goed losgemaakt zijn. Eerst moet de functiestoornis worden opgeheven. Ofwel, éérst mobiliseren, dán activeren.”

SpecialisatiesHiermee onderscheidt Petra zich, vertelt ze, evenals in het bieden van enkele specialisaties. “Naast de algemene fysiotherapie doe ik Dry Needling en Manuele mobilisatie volgens D.A.M., twee aanvullende therapieën waarmee heel goede resultaten worden bereikt. Dry Needling is vooral effectief wanneer pijnlijke of stijve spieren worden veroorzaakt door spierknopen, triggerpoints. Bij Dry Needling worden de spierknopen met naaldjes aangeprikt, waardoor ze weer snel, en langdurig, ontspannen.D.A.M. is een speciale mobilisatietechniek. Hiermee wordt de mobiliteit, de lenigheid, in gewrichten hersteld. En voor patiënten met een tenniselleboog bestaat er een speciale aanpak. In slechts drie behandelingen worden de ergste klachten verholpen", legt Petra uit.

InloopspreekuurMaar ook voor bewegingstherapie en ingeval van sportblessure en revalidatie kunnen mensen bij haar terecht. “In de meeste gevallen is er geen verwijzing nodig van de huisarts”, geeft ze aan, “en als zelfstandig therapeut heb ik inmiddels contracten met alle zorgverzekeraars.”Wie liever eerst een gesprekje heeft voordat er concreet afspraken worden gemaakt, kan daar ook voor bij Petra terecht, want elke vrijdagmiddag van 16.00-17.00 uur houdt ze hiervoor een inloopspreekuur, gratis toegankelijk.Wie meer wil weten, kan bellen naar 06 38387087, mailen naar info@fysio-needling.nlof kijken op www.fysio-needling.nl


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!