Thema-avond geeft gemeente input voor nieuwe woonvisie

Artikel geplaatst op: 26-05-2017

STELLENDAM – De gemeente Goeree-Overflakkee hield afgelopen maandagavond in verenigingsgebouw ’t Haegse Huus te Stellendam een thema-avond over ‘Wonen op Goeree-Overflakkee’. Vertegenwoordigers van diverse geledingen in de eilandelijke samenleving die betrokken zijn bij wonen, woningbouw, huisvesting en alles wat daarmee samenhangt, waren aanwezig om met elkaar na te denken over het thema van de avond. De bedoeling was om vanuit de betrokken partijen input te krijgen die voor de gemeente van belang is voor het opstellen van een nieuwe woonvisie.

De woonvisie is een belangrijke basis voor de gemeentelijke beleidsuitvoering. In de visie legt de gemeente vast waar zij in 2025 wil staan als het gaat om wonen. “In de afgelopen jaren is er veel veranderd op de woningmarkt”, lichtte wethouder Daan Markwat toe in zijn welkomstwoord voor deze avond. “Zo trekt de woningmarkt momenteel stevig aan. De herziene Woningwet is in werking getreden, waardoor verhoudingen tussen gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties veranderd zijn. Ook vraagt de provincie Zuid-Holland van regio’s dat zij hun woningbouwontwikkelingen afstemmen via een regionale woonagenda. Niet meer gedacht vanuit een vast aantal locaties waarop woningbouw mag plaatsvinden, maar flexibel, naar de actuele behoeften en doelgroepen die er zijn. Door deze ontwikkelingen is de huidige woonvisie gedateerd geraakt en moet deze worden herijkt”, aldus de wethouder. Lees het volledige artikel in onze (abonnee-)editie van vrijdag 26 mei 2017.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!