Kunst in de Kaap 2: foto's en keramiek

Artikel geplaatst op: 26-5-2017

OUUDORP – Fotograaf Theo Mastenbroek en keramist Ton Erwich exposeren van 4 juni tot en met 2 augustus in De Houten Kaap, Ouddorp Duin. De feestelijke opening van deze tweede Kunst in de Kaap-expositie is op 4 juni om 16.00 uur.

Kunst in de Kaap is een initiatief van KunstPlus in samenwerking met strandresort Ouddorp Duin. Elke twee maanden is er een nieuwe gratis toegankelijke expositie. Nu is het de beurt aan Mastenbroek en Erwich. Theo Mastenbroek maakt zowel zwart-wit- als kleurenfoto's. Hij kiest diverse onderwerpen, met een voorkeur voor abstracties. De fotograaf maakt naast de digitale techniek van nu ook gebruik van een oude fototechniek: de cyanotype of blauwdruk. Mastenbroeks werk verschijnt in een oplage van vijf tot tien stuks, geprint op Art-papier.

De draaischijf is het gereedschap van keramist Ton Erwich. Zijn inspiratie vindt hij in het landschap van de Hoeksche Waard. Een landschap waar je de sporen van tractor en ploeg ziet. Deze sporen zijn te zien op zijn werk: bedrieglijk eenvoudige vormen, maar een uitdaging om te maken. Erwich werkt zijn keramiek vaak af door middel van Naked Raku. Tijdens de expositie in De Houten Kaap zijn Mastenbroek en Erwich iedere zondag aanwezig. Ook verzorgen zij en Mirian Zimmerman de komende twee maanden verschillende workshops op deze locatie.

De feestelijke opening van de tweede expositie, op 4 juni, wordt verricht door Hans van der Wulp, lid van de Culturele Raad Goeree-Overflakkee. Jos van Oost luistert de opening muzikaal op. Plaats van handeling is de foyer van de theaterzaal van De Houten Kaap. Het theater is bijna klaar. De officiële opening van het theater is op 8 juli.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!