Allemaal geslaagd voor Jeugd EHBO

Artikel geplaatst op: 16-05-2017

OUDDORP – Op de Koningin Beatrixschool te Ouddorp zijn alle 46 leerlingen die de in het achterliggende seizoen de cursus Jeugd EHBO A hebben gevolgd hiervoor geslaagd. Dinsdagmorgen 16 mei kregen ze hun diploma’s uitgereikt en traditiegetrouw gebeurde dat tijdens een leuke ochtend, die voor de geslaagden toepasselijk in het teken stond van het verlenen van eerste hulp.

Verschillende vrijwillige ouders, al of niet voorzien van kunstig nagemaakte griezelig enge wonden, waren in de hal van de school en in één van de lokalen aanwezig. Ze fungeerden als ‘slachtoffer’, bij wie de geslaagden hun kennis nog eens in praktijk konden brengen. Bijvoorbeeld iemand in de stabiele zijligging brengen, of op de juiste wijze het juiste verband aanbrengen op een flinke wond. Ook was er een tafel waar de kinderen konden zien hoe levensechte wonden nagemaakt kunnen worden. Al jarenlang wordt op de Koningin Beatrixschool op deze wijze de afsluiting ‘gevierd’ van de jeugd EHBO-lessen op school, op de ochtend waarop de kinderen hun diploma uitgereikt krijgen uit handen van schooldirecteur Bram Ruit. Elke keer als hij één van de leerlingen naar voren riep om het diploma in ontvangst te nemen klonk er een luid “Heuj!!” uit de kelen van de 46 geslaagden. En natuurlijk was er een woord van dank en een hartelijk applaus richting het team vrijwilligers van EHBO Ouddorp, dat al jaren de EHBO-lessen op school verzorgt. Als er kinderen zijn die zich verder willen bekwamen als EHBO-er, dus door willen gaan voor het B-diploma, dan kan dat. Ze kregen hiervoor een folder mee naar huis om daar nog even over na te kunnen denken. “Het diploma dat je nu hebt gehaald is twee jaar geldig, dus ga er mee door, anders komt er niks van terecht!”, riep Ruit de kinderen toe.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!