Marechaussees steken handen uit de mouwen op De Bonte Koe

Artikel geplaatst op: 16-05-2017

SOMMELSDIJK – Een dag flinke hulp uit onverwachtse hoek. Dat kreeg dagbestedingslocatie De Bonte Koe van de Gemiva-SVG Groep vorige week woensdag toen een twintigtal marechaussees op deze zorgboerderij verscheen, in de polder tussen Sommelsdijk en Dirksland. Niet in werktijd, dus niet onder de paraplu van Defensie, maar gewoon in eigen tijd, op een vrije dag die ze speciaal hiervoor opofferden. Vrijwilligerswerk dus. En zowel zij als de mensen van De Bonte Koe vonden het een prachtige dag.

Sjouwend maar tegelijkertijd genietend van het vrije leven in de zonovergoten weidse Flakkeese polders, waarin de dijken met Fluitekruidbermen en talloze meidoornbossen in volle bloei staan en waar de vogels hun voorjaarslied uitjubelen, verzetten de mannen verscheidene werkzaamheden die door de tijd heen waren blijven liggen. Klussen die voor de deelnemers van De Bonte Koe ook te zwaar zijn om te doen. Zoals een tegelpad door een weiland leggen, bomen snoeien, struiken verwijderen of verplaatsen. Maar ook deden ze zich aan ’t eind van de dag tegoed aan een heerlijke barbecue. Even iets anders dan hun werkzaamheden binnen hun team Rotterdam Airport.Jarenlang is Jan Slegh eigenaar van de boerderij geweest. Inmiddels heeft deze die verkocht en verhuurt de nieuwe eigenaar, Ard van der Spek, de opstallen. Deels aan Gemiva-SVG, deels aan de nieuwe bewoners van het woonhuis, die de hele boerderij nu beheren: Bram en Gerdiena. Bram is zelf ook werkzaam bij de marechaussee en zijn teamcollega’s vonden het wat leuk om in hun vrije tijd eens op de boerderij van hun maat te kijken én er hun handen uit de mouwen te steken. Als het hen goed bevalt, zo bespraken ze met elkaar, zullen ze kijken of ze zich op deze manier in de toekomst ook voor andere goede doelen in gaan zetten.

Dit jaar geen Bonte Koe dagenDe Gemiva-SVG Groep had aan de Oud-Kraaijerdijk te Sommelsdijk aanvankelijk alleen haar dagbestedingsproject De Bonte Koe, maar nadat vorig jaar zomer activiteitencentrum Ophélia hierheen is verhuisd, zijn Ophélia en De Bonte Koe in elkaar zijn opgegaan en gingen ze onder de naam De Bonte Koe verder. Nu vinden zowel mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en mensen met een niet aangeboren hersenletsel er dagbesteding of krijgen ze er activiteiten aangeboden.Door de verhuizing van Ophélia naar De Bonte Koe is verbouw en ook uitbreiding van de opstallen noodzakelijk geworden. Geruime tijd liggen er al verbouw- en uitbreidingsplannen te wachten op goedkeuring van de gemeente en De Bonte Koe hoopt dat hiervoor het groene licht binnen niet al te lange tijd zal gaan schijnen, zodat aan de slag gegaan kan worden.In samenhang met de op stapel staande verbouwing zullen dit jaar geen Bonte Koe dagen worden gehouden. Maar als volgend voorjaar, naar Gemiva-SVG hoopt, de uitbreiding gerealiseerd en de zorgboerderij heropend zal zijn, zal er een open dag worden gehouden en zullen ook de Bonte Koe dagen er weer zijn.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!