Tulpentocht was “een waar wandelfeest”

Artikel geplaatst op: 12-05-2017

SOMMELSDIJK – Nadat op 15 april, de zesde editie van Tulpenwandeltocht Goeree-Overflakkee werd gehouden ten bate van het goede doel, werd afgelopen dinsdagavond in chequevorm de opbrengst van dit wandelevenement overhandigd tijdens een samenzijn in De Doele te Sommelsdijk.

Aan tulpenwandeltocht 2017 nam opnieuw een topaantal deelnemers deel: 1270 in totaal, waarvan 1112 wandelend en 158 fietsend, in de rolstoel of met de scootmobiel. Het is dankzij de inzet van het eilandelijke zorginitiatief Paulina.nu dat er ditmaal voor het eerst ook een route was voor mindervaliden. De wandelafstanden waren 40, 25, 17,5 en 11 kilometer. “We kijken terug op wederom een fantastisch evenement, een waar wandelfeest, pure promotie van Goeree-Overflakkee, met als kers op de taart de prachtige bedragen die aan de goede doelen kunnen worden overgemaakt!”, zo blikten dinsdagavond namens de organisatie de initiatiefnemer Hans Meijer en André Groenendijk terug. Het zijn Surfproject Ouddorp, Rode Kruis afd. Goeree-Overflakkee en Streekmuseum Goeree-Overflakkee, die alle drie een cheque in ontvangst mochten nemen. Het Surfproject een van € 1.500. Het Rode Kruis wilde graag een AED in een kast aan de buitenmuur van haar gebouw in Sommelsdijk en kreeg dit bekostigd uit de opbrengst van de Tulpentocht. Het Streekmuseum ontving € 500. Nadat de goede doelen een korte toelichting hadden gegeven op wat hun organisaties doen, overhandigde wethouder Frans Tollenaar hen de cheques. Hij prees het initiatief van de Tulpenwandeltocht, de activiteiten van de goede doelen, maar ook de samenwerking tussen de diverse organisaties waardoor deze tulpentocht weer zo succesvol werd. Zo zette ook Promotieteam Goeree-Overflakkee zich ditmaal in om de tocht op de kaart te zetten. In Stad aan ’t Haringvliet werden zo’n 800 pannenkoeken voor de passerende deelnemers gebakken en Van Prooijen te Dirksland leverde bijna 1000 bossen tulpen die voor het goede doel verkocht konden worden. Verder was er de onmisbare steun van hoofdsponsor en vele subsponsors. “Als gemeente zijn we blij met zoveel sociale samenhang binnen onze gemeente”, zo gaf wethouder Tollenaar aan. “De aarde lacht in bloemen”, zo citeerde hij de Amerikaanse filosoof Emerson. “En waar is het mooier dan in de achtertuin van de Randstad, de Keukenhof van Goeree-Overflakkee?" Voor volgend jaar staat de Tulpenwandeltocht gepland op zaterdag 14 april.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!