Mauritshof plant jubileumboom bij tienjarig bestaan

Artikel geplaatst op: 12-05-2017

DIRKSLAND – De Mauritshof in Dirksland bestaat tien jaar en dat werd vorige week gevierd. Op drie dagen waren er feestelijkheden, waarvan bewoners en medewerkers zeker genoten hebben. Een speciaal moment was er maandagmiddag 8 mei, toen in de tuin van de Mauritshof een jubileumboom werd geplant.

De Mauritshof is een woonlocatie voor zowel senioren als voor cliënten van Sjaloom Zorg. Een fraai ontworpen appartementencomplex, gebouwd op de locatie waar voorheen c.b.s. Prins Maurits was gevestigd. Een markante plek in het dorp, die – met eromheen de Irenelaan, de Bosdreef en de Philipshoofjesweg – een fraaie zichtlocatie werd. Het complex is eigendom van FidesWonen, die in 2007 officieel de deuren opende van de toen nieuwe Mauritshof. Een deel van de appartementen wordt verhuurd aan Sjaloom Zorg, een ander deel wordt bewoond door senioren.

FeestactiviteitenTer gelegenheid van het tienjarig bestaan hebben de medewerkers een jubileumkrant gemaakt, waarin de bewoners centraal staan. Diverse interviews met en door bewoners, wist-u-datjes en een verjaardaglijst vullen voor het grootste deel de pagina’s van het blad, maar ook een feestprogramma en een speciaal Mauritshoflied dat ter gelegenheid van het jubileum is gemaakt, zijn erin te vinden. Het feestprogramma omvatte diverse activiteiten, die meteen maandag al van start gingen. Zo was er tussen de middag een gezamenlijke brunch en later op de middag een gezellig samenzijn met koffie en gebak. De dag erop was er een Flakkeese avond met Pau Heerschap en donderdag waren er Oudhollandse spelletjes, lekkere hapjes en veel gezelligheid. Een fotoquiz toonde afbeeldingen van de bewoners toen ze nog letterlijk in hun kinderschoenen stonden. Er kon geraden worden wie wie was, met een heuse prijsvraag daaraan verbonden.

Officieel momentEen beetje officieel moment was ’t toen maandag aan ’t begin van de middag de jubileumboom werd geplant. Het Dirkslandse hoveniersbedrijf Herweijer Tuintechniek heeft het groen rond de Mauritshof in onderhoud. En toen de Mauritshof Herweijer benaderde met de wens een jubileumboom in de Mauritstuin te plaatsen, bood het hoveniersbedrijf spontaan aan de boom te schenken en de verzorging ervan te betrekken bij het totale groenonderhoud. Een sierpeer werd het. Medewerkers van Herweijer groeven het plantgat, sloegen de palen rond de boomstam en zorgden dat er goede grond en mest het gat in konden. Daarna maakten de bewoners Marius van Rossum en Floyd Roelofs het karwei af. Zij zijn via een dagbestedingsproject van Sjaloom Zorg actief in de groenvoorziening en wisten precies wat ze doen moesten. Bij deze gelegenheid werd meteen de Hollandse driekleur gehesen en werd onder de vlag en bij de zojuist geplante boom gezamenlijk het Mauritshoflied aangeheven.

Dat de feestweek kon worden gehouden, werd mogelijk gemaakt door FidesWonen, die een leefbaarheidsbijdrage van € 500 beschikbaar stelde, en door Pieter Struik Groente en Fruit te Dirksland, Bakkerij Van Harberden te Melissant en Spar Klapmuts te Nieuwe-Tonge, die voor de verzorging van de inwendige mens het nodige sponsorden.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!