Nieuwe overeenkomst openbare verlichting Goeree-Overflakkee

Artikel geplaatst op: 11-5-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente Goeree-Overflakkee en CityTec ondertekenden op donderdag 11 mei 2017 een meerjarige samenwerkingsovereenkomst voor het onderhoud van de openbare verlichting op Goeree-Overflakkee. In de overeenkomst staan onder meer afspraken over onderhoud en vervanging van armaturen, het verminderen van storingen en storingsduur, duurzaamheid en communicatie naar inwoners.

De officiële ondertekening van de overeenkomst vond plaats op donderdag 11 mei in het gemeentehuis in Middelharnis. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt en directeur René van den Hoof van CityTec ondertekenden de overeenkomst.

Overeenkomst

In de overeenkomst staat onder meer dat CityTec op Goeree-Overflakkee ruim 3.500 verouderde armaturen vervangt door onderhoudsarme en energiezuinige LED-verlichting. Na de grootschalige vervanging van de armaturen, voldoet Goeree-Overflakkee al in 2018 aan doelstellingen voor 2020 uit het landelijke Energieakkoord op het gebied van openbare verlichting. 'Deze vervanging zorgt niet alleen voor minder storingen, maar levert ook een forse energiebesparing op. Daarnaast draagt het bij aan het behalen van onze eigen duurzaamheidsdoelstelling om in 2020 energieneutraal te zijn', aldus wethouder Arend-Jan van der Vlugt.

Aanbesteding openbare verlichting

De overeenkomst is bijzonder voor de gemeente, omdat er bij de aanbesteding is gekozen voor prestatie-inkoop. Kern van deze innovatieve manier van inkopen is dat de opdrachtgever niet meer alles tot in detail dicteert, maar durft te vertrouwen op de expertrol van de leverancier. De leverancier die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, krijgt hierdoor alle ruimte om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. Het resultaat is een betere samenwerking en afstemming.

CityTec

CityTec scoorde in de totale beoordeling het hoogste cijfer en is dus de winnaar van de aanbesteding. CityTec beheert en onderhoudt in ruim 100 Nederlandse gemeenten de openbare verlichtings- en verkeersinstallaties. De gemeente gaat een verbintenis aan van drie jaar met vijf keer de mogelijkheid om de samenwerking met één jaar te verlengen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!