'Terug in de tijd' bij PCOB-GO

Artikel geplaatst op: 10-5-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – De PCOB-GO organiseert een middag waarbij de bezoekers samen met Rob Koerse terug in de tijd gaan.Het gaat dan om een terugblik op de jaren vijftig van de vorige eeuw. Hoe leefde men toen en weet men het nog?

Het was de tijd van de grote gezinnen, vader ging naar zijn werk en moeder zorgde voor de kinderen en het huishouden. Op zaterdag allemaal in de wastobbe of de teil. Kunt u zich dat ook herinneren? Hoe ging dat ook alweer?Eten van het landje van vader, witte kool, snijbonen en andijvie uit de Keulse pot of uit de weckpot. Een koelkast of diepvries was er toen nog niet. Soms draadjesvlees, maar meestal niets of een plak uierboord. Oh, wat was die levertraan toch vies.Natuurlijk heeft Rob Koerse voorwerpen bij zich waarover weer prachtige verhalen te vertellen zijn. Wat dacht u van de wasteil, het wasrekje rond de kachel, het oliestel en het koffiekopje van opa met de koffiemolen?Hoe zat het ook alweer met de kolenboer, de groenteboer en de schillenboer? Was er niet een vaste indeling van de week, zoals maandag wasdag. Nee, niet met een elektrische wasmachine!Ieder jaar de voor- en najaarsschoonmaak. Het hele huis werd op z'n kop gezet. En de kinderen, wat deden die zo de hele dag? Naar school en buiten spelen. Of voor een dubbeltje iedere week met veel kinderen uit de straat bij de buren naar Tante Hannie op de televisie kijken.De middag wordt gehouden op maandag 22 mei 2017 in De Hoeksteen te Middelharnis. De aanvang is 14.00 uur. De kosten bedragen € 2,-. Hiervan worden de onkosten betaald en krijgt u een kopje koffie.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!