Lezing Erik Borgman

Artikel geplaatst op: 10-5-2017

OUDDORP - Op woensdagavond 17 mei zal er om 19.30 uur in de ontmoetingsruimte van de Doopsgezinde Gemeente een lezing van Erik Borgman plaatsvinden.

Erik Borgman is een lekendominicaan en hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. De afgelopen twee jaar is hij als gastdocent ook verbonden geweest aan het Doopsgezind Seminarium, waar hij zich in de meest brede zin heeft beziggehouden met de toekomst van de kerk. Zijn lezing heeft de titel: 'Waar halen wij het vandaan? – vitaliteit als geschenk.'Veel kerken krimpen, vergrijzen en hebben ternauwernood voldoende geld om hun gebouwen te betalen. Dat leidt ertoe dat velen in de kerk nadenken over de vraag hoe het tij te keren. Maar alle methodes ten spijt: vitaliteit en groei laten zich niet organiseren. Zij zijn een geschenk, een mogelijke toegift voor gemeenten die de vraag blijven stellen: wat staat ons hier en nu te doen? Wat vraagt om onze inzet, wat dwingt onze toewijding af? Het gaat er niet om wat wij kiezen, maar dat wij weer ontdekken dat wij gekozen zijn.De kern van zijn betoog zal duidelijk maken dat vitaliteit en groei in de kerk zich niet laat organiseren, maar uiteindelijk een hemels geschenk is. Deze avond is interessant voor iedereen die een hart heeft voor de toekomst van de kerk in een tijd waarin geloof en kerk steeds meer een marginaal verschijnsel worden. Deze lezing wordt georganiseerd door de Doopsgezinde Gemeente en de Katholieke Kerk in Ouddorp. De toegang is gratis.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!