Ontdek de kustbroedvogels

Artikel geplaatst op: 10-5-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Deze week is de Nationale Vogelkijkweek. Vogelbescherming organiseert samen met vogelwerkgroepen door het hele land laagdrempelige vogelexcursies om kennis te laten maken met de prachtige Nederlandse vogelrijkdom.

De eilandelijke Vogelwerkgroep van NLGO doet mee aan deze vogelkijkweek. Zaterdag 13 mei is er een excursie, waarbij de deelnemers kennismaken met de kustbroedvogels. De excursie gaat langs de Koude Hoek, een natuurreservaat van Staatsbosbeheer op de kop van Goeree. Het is een oud, open cultuurlandschap met slootjes en kreken, waar altijd eenden en ganzen aanwezig zijn. Deelnemers ontdekken onder andere verschillende soorten weidevogels, zoals de kievit, grutto, tureluur en veldleeuwerik. Mogelijk zijn er ook bruine kiekendieven te zien, die jagen op de aanwezige muizen en jonge vogels. Aan de andere kant van de dijk wordt er gekeken naar kustbroedvogels in de Grevelingen. Op het eilandje Markenje broeden zeldzame kustvogels, vanaf de dijk kan hier volop van worden genoten. Er wordt een telescoop neergezet, waarmee zeldzaamheden zoals dwergsterns, kluten en broedende strandplevieren kunnen worden bekeken. De excursie start om 9.00 uur en duurt maximaal 2,5 uur. Er zijn enkele verrekijkers en telescopen aanwezig. Aanmelden is verplicht, dit kan op www.vogelweek.nl. (Foto: Jan Baks)


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!