Leonie geeft wiskundebijles

Artikel geplaatst op: 9-5-2017

OOLTGENSPLAAT - In de winter van 2015-2016 ontdekt Leonie Nipius (17) uit Ooltgensplaat, dat het uitleggen van wiskunde haar heel gemakkelijk afgaat. De uitleg komt goed over, waardoor wiskunde makkelijk wordt. Na enkele lessen krijgt ze een berichtje: "Ik heb voor het eerst een 8,5 voor mijn toets wiskunde, super!"

Tijdens het vwo aan de Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits te Middelharnis, blijkt dat Leonie vooral aanleg heeft voor wiskunde. Daarmee wordt wiskunde ook steeds meer haar hobby en favoriete vak. Leonie: "Met weinig inspanning lukt het mij om een heel goed cijfer te halen voor wiskundevakken." Ondertussen staat ze voor alle wiskundevakken een 9. "Ik heb die talenten ontvangen en wil ze ook graag inzetten om anderen te helpen met wiskunde."

Het geven van bijles begint met enkele leerlingen, maar het aantal groeit al snel. "Ik denk dat ze elkaar vertellen dat bijles wiskunde echt helpt. Regelmatig krijg ik een positief bericht. Pas nog: 'Ik heb mijn eerste voldoende gehaald voor wiskunde en ik sta weer op overgaan.' Ik vind dat heel mooi.""Hoe ik me voorbereid? Ik probeer uitgerust en ontspannen te zijn. De leerlingen nemen vaak hun eigen boek of vraagstukken mee, waarmee we dan aan de slag gaan. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van leren en daarop sluit ik zo goed mogelijk aan." Een leerlinge gaf pas aan: "Fijn dat je me het laat proberen en dat je het niet te snel voorzegt."

De komende maanden heeft Leonie extra tijd om bijles te geven, want ze doet dit jaar eindexamen vwo. "Na de zomervakantie ga ik Technische Wiskunde studeren aan de Technische Universiteit Delft. Ik wil deze studie blijven combineren met het geven van bijles."

Kijk voor meer informatie op www.leoniegeeftles.nl, of neem contact op via 06-83341649.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!