Handen uit de mouwen voor Buutenplaets

Artikel geplaatst op: 9-5-2017

SLUISHAVEN - Zaterdag was het eindelijk zover. De aanleg van Buutenplaets is na anderhalf jaar voorbereiding van start gegaan. Er werd met man en macht gewerkt aan de aanleg van natuurspeeltuin Buutenplaets. Zeventien vrijwilligers waren al vroeg uit de veren en begonnen om zeven uur met de werkzaamheden. Op de eerste werkdag is de vijver gegraven, een kruiptunnel aangelegd en zijn de speelbomen geplaatst. Wethouder Van der Vlugt droeg een steentje bij door als een ervaren kraanmachinist grond te verplaatsen. Er zijn nog veel toekomstplannen. Het weeghuisje wordt totaal vernieuwd en krijgt de naam Buutenhuus. De stichting start binnenkort met een crowdfundingsactie voor specifieke speeltoestellen, zoals de glijbaan en het klauterbos. En er zijn plannen voor outdooractiviteiten in de haven. De stichting heeft, naast subsidie van de gemeente, ook veel sponsoring ontvangen vanuit het bedrijfsleven. Zaterdag werd er door bedrijven ruim 22.000 geleverd aan materialen en mankracht. Mensen die ook willen bijdragen aan het project kunnen contact opnemen met Wim Noordzij: 06-53142432 of wim@event-broker.com.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!