Handen uit de mouwen voor Buutenplaets

Artikel geplaatst op: 9-5-2017

SLUISHAVEN - Zaterdag was het eindelijk zover. De aanleg van Buutenplaets is na anderhalf jaar voorbereiding van start gegaan. Er werd met man en macht gewerkt aan de aanleg van natuurspeeltuin Buutenplaets. Zeventien vrijwilligers waren al vroeg uit de veren en begonnen om zeven uur met de werkzaamheden. Op de eerste werkdag is de vijver gegraven, een kruiptunnel aangelegd en zijn de speelbomen geplaatst. Wethouder Van der Vlugt droeg een steentje bij door als een ervaren kraanmachinist grond te verplaatsen. Er zijn nog veel toekomstplannen. Het weeghuisje wordt totaal vernieuwd en krijgt de naam Buutenhuus. De stichting start binnenkort met een crowdfundingsactie voor specifieke speeltoestellen, zoals de glijbaan en het klauterbos. En er zijn plannen voor outdooractiviteiten in de haven. De stichting heeft, naast subsidie van de gemeente, ook veel sponsoring ontvangen vanuit het bedrijfsleven. Zaterdag werd er door bedrijven ruim 22.000 geleverd aan materialen en mankracht. Mensen die ook willen bijdragen aan het project kunnen contact opnemen met Wim Noordzij: 06-53142432 of wim@event-broker.com.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!