Anniecrèche Suriname

Artikel geplaatst op: 8-5-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Anniecrèche is een therapeutisch dagcentrum in Paramaribo voor jonge kinderen met een beperking en bestaat dit jaar 37 jaar.

Van één klein klasje met 5 kinderen is het dagcentrum gegroeid naar 34 kinderen in een professioneel gebouw. Fysiotherapie en logopedie zijn drie keer in de week aanwezig en ieder kind heeft zijn eigen behandelplan. Daarnaast werd het afgelopen jaar de ouderbegeleiding weer opgestart, waarbij de ouders van kinderen die op de wachtlijst staan (in totaal 25 kinderen) reeds thuis begeleiding ontvangen. Deze verbeteringen zijn een proces van doorzetten en geduld. Ook Goeree-Overflakkee weet daarvan. In het jaar 1996 werd in Suriname door Annette Bruggeman een sponsorfietstocht gehouden door Suriname, waarbij de opbrengst bestemd was voor de Anniecrèche. Ook de inwoners van Flakkee (waar zij opgroeide) legden daarvoor gul hun geld neer. Door de de Soroptimisten van Goeree-Overflakkee werd later opnieuw een prachtig bedrag opgehaald voor de Anniecrèche, hierdoor werd een start gemaakt met de uitbreiding. De kinderen en leidsters van de Anniecrèche danken alle gevers op Goeree-Overflakkee. En doen ook opnieuw een beroep op u. Het afgelopen jaar is het moeilijk geworden in Suriname. De schatkist is leeg en de bevolking heeft het moeilijk. Ook de ouders van onze kinderen. Helaas moesten enkele ouders hun kind uitschrijven, omdat zij niet meer in staat waren om hun kind met aangepast vervoer naar de Anniecrèche te laten gaan. Als Stichting is het nu de taak om te blijven werken aan het verhogen van de kwaliteit van zorg en het moreel bij het personeel hoog te houden. Vanuit stichting Caleopse (Oude-Tonge) worden leidsters dan ook regelmatig ondersteund met boodschappen, aardappelen, uien, enz. Salarissen kunnen we niet aanpassen, maar we proberen de moed er in te houden! Wilt u meehelpen? Dit kan door het overmaken van een gift, maar ook in natura. We zijn op dit moment op zoek naar: latex wegwerphandschoenen, incontinentiemateriaal (luiers, groot en klein). Tekenpapier, karton, scheerschuim, babyolie en baby-billendoekjes. Daarnaast zal er in juni weer een hoeveelheid levensmiddelen worden ingezameld en verstuurd. Ook is er in Suriname een kringloopwinkel waarbij de opbrengst bestemd is voor de zending van de Hersteld Hervormde Kerk en het ander deel voor de Anniecrèche. Hierbij gaat het om grote meubelen zoals kasten (heel graag kledingkasten), bedden, tafels en stoelen, maar ook kleine spullen. Indien u iets beschikbaar heeft, kunt hiervoor contact maken met mevr. Ria Brooshoofd, tel: 0187-651375, of familie Bruggeman, tel: 0187-651887. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.anniecreche.org of op de Facebookpagina van de Anniecrèche.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!