Repair Café viert haar eerste lustrum

Artikel geplaatst op: 8-5-2017

MIDDELHARNIS - Afgelopen zaterdag 6 mei vierde Repair Café Middelharnis haar eerste lustrum. Na een relatief rustige reparatie-morgen, die werd afgesloten met een enigszins feestelijke lunch, was er 's middags een gezellige bijeenkomst.

Een breed scala van mensen was aanwezig om gezamenlijk dit heugelijke feit te vieren. Naast uiteraard het team van het Repair Café was ook wethouder de Jong namens de gemeente Goeree-Overflakkee en Joost van Welsenis van kringloopcentrum Goed voor Goed, die al enkele jaren huisvesting verleent aan Repair Café. Verder uiteraard Fred Warbroek, de initiatiefnemer om in 2012 dit duurzaamheidproject ook op Goeree-Overflakkee te starten en enkele oud-vrijwilligers.

Onder het genot van een hapje en een (alcoholvrij) drankje werd teruggeblikt op 5 jaar samen repareren. Wethouder de Jong feliciteerde het gehele team met dit tot nu toe bereikte resultaat en sprak de wens uit dat er na deze bereikte mijlpaal nog vele mijlpalen zullen volgen. In zijn korte speech gaf hij aan dat deze vorm van burgerinitiatieven door de gemeente zeer op prijs worden gesteld. Onder ons motto "weggooien, mooi niet" gaf hij ook aan dat afval niet bestaat dat er slechts grondstoffen bestaan die voor hergebruik in aanmerking komen. Nadat door meerdere van de aanwezigen felicitaties werden uitgesproken en een toost werd uitgebracht op het bereikte resultaat werd nog enige tijd gezellig nagepraat.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!