BOA's delen minder boetes uit

Artikel geplaatst op: 5-5-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorig jaar hebben de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente, beter bekend als BOA's, in totaal 20 boetes uitgedeeld. Dat is fors minder dan een jaar eerder, want in 2015 werden er 51 bekeuringen uitgedeeld.

De gemeente legt uit dat er bij een overtreding eerst wordt gewaarschuwd en er pas bij een tweede overtreding een bon wordt uitgeschreven. Door die werkwijze is het aantal boetes flink gedaald. De BOA's schreven vorig jaar onder andere boetes uit voor hondenpoep, afval dumpen en baldadigheid.

Voor de gemeente heeft het aanpakken van onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats de hoogste prioriteit. Als een BOA een auto zonder invalideparkeerkaart ziet staan op een invalideparkeerplaats wordt er direct een bekeuring gegeven. Hiervoor geldt dus niet dat er eerst een waarschuwing wordt gegeven.

BOA's vullen de politie aan en houden toezicht op de openbare orde en veiligheid. Ze controleren of mensen zich aan de regels houden en geen overtredingen begaan.

(Foto: Archief Eilanden-Nieuws)


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!