Van Helden breidt uit met lunchroom en desembrood

Artikel geplaatst op: 4-5-2017

MIDDELHARNIS – Sinds de start in 1961 ging er bij banketbakker Van Helden nooit een brood over de toonbank. Het kwam regelmatig voor dat er nee moest worden verkocht als de klant niet alleen gebak of ijs nodig had, maar ook een volkorenbrood, een halfje wit of een stokbrood. Die tijd is nu voorbij. Van Helden verkoopt sinds kort ambachtelijk desembrood dat de toets der kritiek met gemak kan doorstaan. De uitbreiding van het assortiment was mogelijk door de verdubbeling van de winkelruimte, die nu ook een ware lunchroom bevat.

Door Kees van Rixoort

Het buurpand van de banketbakkerij in hartje Middelharnis stond al enige jaren leeg. Peter en Selma van Helden, die de zaak sinds 2000 runnen, namen het pand over en konden zo een substantiële vergroting van de winkelruimte realiseren. De tearoom met circa vijftien zitplaatsen van weleer is nu uitgegroeid tot een volwaardige lunchroom die plaats biedt aan ongeveer vijftig gasten. De ruimte is sfeervol ingericht met onder meer een grote historische foto aan de wand. De bakkerij is open, zodat je vanaf de tafeltjes kunt zien dat de bakker bezig is.

Na de verbouwing en een korte sluiting – van 18 tot en met 24 maart – is de vernieuwde zaak met stille trom opengegaan voor het publiek. Dat weet de weg heel goed te vinden naar de lunchroom, waar Van Helden een uitgebreide kaart presenteert met onder andere zelfgebakken broodjes, echte Franse croissants, soep en salades. De broodjes en gerechten hebben namen gekregen die een duidelijke link met Goeree-Overflakkee laten zien. Diezelfde link is er in veel producten die de bakkerij gebruikt: bijvoorbeeld boter, kaas, eieren, tomaten, asperges en bloem zijn Flakkeese streekproducten.

De loop zit er al goed in, ook zonder officiële heropening. Voor het brood, dat Van Helden Held heeft genoemd, is ook veel belangstelling. "Het is ambachtelijk desembrood, op de Franse traditionele manier gebakken: op een stenen vloer", vertellen Peter van Helden en bakker Wilfred Droppers. "Bloem, water, een beetje zout en desem – meer gebruiken we niet. Weinig ingrediënten, veel meer smaak."

Het desembrood is in acht varianten verkrijgbaar, waaronder wit, rogge, meergranen en stokbrood. Daarnaast is er steeds een andere Held van het Weekend. Nee verkopen is er niet meer bij, bij Van Helden.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!