Over tien maanden is Middelharnis 21 eengezinswoningen rijker

Artikel geplaatst op: 4-5-2017

MIDDELHARNIS – Het was een grauwe dag, woensdag 3 mei, maar tijdens de starthandeling van de bouw van DOCK187, fase 2, ging de zon schijnen. De handeling bestond uit het opgraven van een zeeroverskist met daarin een klein formaat bouwbord en ballonnen die na opening van het deksel het luchtruim kozen.

Door Kees van Rixoort

Wethouder Daan Markwat had de eer de starthandeling te mogen verrichten. Hij moest er wel flink voor aan het werk met de schop, want de kist was begraven onder een dikke laag zand. Gelukkig had de wethouder hulp van de familie Troost, de kopers van het eerste uur, die bijna niet kan wachten tot het moment dat de woning betrokken kan worden, en een stel kinderen. Samen wisten ze de schoppen met veel souplesse te hanteren, waarna de kist tevoorschijn kwam.

Fase 2 van DOCK187 bestaat uit 21 woningen. Daarvan zijn er 18 verkocht. Het heien begint in de tweede week van mei, waarna het bouwproces nog een maand of tien in beslag neemt. De oplevering is in het eerste kwartaal van 2018. De bouwer, Gebr. Blokland uit Hardinxveld-Giessendam, realiseerde eerder DOCK187 fase 1 (37 woningen). Na fase 2 volgen nog drie fasen. In totaal bestaat het plan uit 134 woningen. Volgens directeur René Biesheuvel van Gebr. Blokland en wethouder Daan Markwat is de nieuwbouwlocatie uniek: tussen de bestaande bebouwing van Middelharnis en het groene poldergebied. "Hier worden mooie woningen in een prachtige omgeving gerealiseerd", aldus de wethouder, die ook de mogelijkheden om te sporten en te ontspannen in de nabije omgeving noemde. Hij prees de woningen, die qua aanzien "een knipoog naar de historie" maken, maar qua wooncomfort en duurzaamheid helemaal van deze tijd zijn.

René Biesheuvel legde aan de kopers en andere belangstellenden uit dat de tweede fase van DOCK187 vertraging heeft opgelopen vanwege de marktomstandigheden. "We hebben een lastige tijd achter de rug, maar nu ziet de markt er door de gunstige rentestand weer veel beter uit. Daarom hebben we de resterende plannen ook opgepakt. De markt moet dit aankunnen. Voor fase 3 zijn de eerste reserveringen al binnen. We willen DOCK187 zo snel mogelijk afronden."

Wethouder Markwat zei daar blij mee te zijn, "want wonen in een bouwput is niet ideaal". De kopers van de woningen in fase 2 – allemaal grondgebonden eengezinswoningen, in diverse varianten – zullen het van harte met hem eens zijn. Ze kregen behalve taart, een ludieke starthandeling en een fotoshoot op de plek van hun toekomstige woning ook een bouwhelm. Die kunnen ze opzetten tijdens het volgende bouwbezoek.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!