Evangelisatieworkshop 'Eenvoudig evangeliseren'

Artikel geplaatst op: 3-5-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zaterdag 6 mei organiseert een aantal christenen een interkerkelijke evangelisatieworkshop onder het thema 'Eenvoudig evangeliseren'.

Door Adri van der Laan

De workshop wordt gegeven door evangelist Alex van Nes. Hij woont in België en heeft veel ervaring in straatevangelisatie en evangelisatie onder jongeren. In de meeste kerken wil men wel op een of andere wijze evangeliseren, maar het is niet altijd even gemakkelijk om een goede methode te vinden. "We merken dat het vaak moeilijk is om ongelovige mensen op een eenvoudige wijze met het evangelie te bereiken. Het verlangen is er wel, maar het blijkt in de praktijk toch wat lastig te zijn", aldus de organisatoren. "De methode 'Eenvoudig evangeliseren' wil eerst de mensen een spiegel voorhouden en gebruikt het Woord van God om te laten zien wat dat Woord over het menselijk hart zegt. En dat we van nature zondig zijn en tekort komen. Maar dat God de oplossing heeft gegeven in Jezus Christus. Waar we met Goede Vrijdag en Pasen aan denken". De doelgroep voor deze workshop is mensen die afkomstig zijn uit verschillende kerken. Men streeft er naar om in de toekomst gezamenlijk activiteiten te ondernemen. "Dat geeft enorm veel hoop en blijdschap, omdat we elkaar zo hard nodig hebben als christenen".

Bij de cursus wordt geen reclame gemaakt voor een bepaalde kerk. "Het belangrijkste is dat mensen op een duidelijke manier met het evangelie in aanraking komen, we wijzen eventueel wel door naar plaatselijke kerken". Het delen van het evangelie kan overal. Dat hoeft niet op straat te gebeuren. Het kan ook indirect via boekenkramen op braderieën, of gewoon in contact met je buren, familie, collega's. De organisatoren hopen dan ook dat de evangelisatieworkshop in de komende tijd haar vruchten zal afwerpen. Aanmelden: het zou wat de catering betreft fijn zijn om u aan te melden bij Jacob Rink, jenm.rink@filternet.nl, 06-55148281, of bij Ruud Kuijer, ruud@famrkuijer.nl, 06-25048576

De evangelisatieworkshop 'Eenvoudig evangeliseren' wordt gegeven op zaterdag 6 mei in Het Diekhuus. Vanaf 9.30 uur is er inloop met koffie. Vervolgens is tot aan de lunch het woord aan evangelist Alex van Nes. Eventueel kan men deelnemen aan de lunch. Natuurlijk kan men ook gewoon komen luisteren.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!