Kiwanis doneert aan Kinderzwerfboek

Artikel geplaatst op: 1-5-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - De lokale serviceclub Kiwanis, die zich met hart en ziel inzet voor het welzijn van kinderen, heeft gedoneerd aan Kinderzwerfboek Goeree-Overflakkee. Een kinderzwerfboek is een kinderboek met een speciale zwerfsticker dat overal kan worden achtergelaten. Kinderen mogen het boek meenemen, lezen en weer verder laten zwerven. Op het eiland zijn de boeken inmiddels op diverse locaties te vinden.

Bijvoorbeeld op meerdere basisscholen, bij De Staver in Middelharnis, De Gooye in Dirksland, Het Zuiderdiep in Stellendam en Camping De Lage Werf in Den Bommel. Inmiddels zijn er 1.500 'zwerfpunten' in Nederland, waarvan 9 op Goeree-Overflakkee. Kinderzwerfboek Goeree-Overflakkee, met Caroline Kuiper als ambassadeur, wil daarmee alle kinderen op het eiland de mogelijkheid bieden leuke boeken te lezen. "Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen die lezen langer naar school gaan en daardoor een beter toekomstperspectief hebben," aldus Caroline. Caroline heeft zelf overigens ook een zwerfpunt voor de deur in de vorm van een authentieke telefooncel, te vinden aan Voorstraat 36 in Den Bommel. "Het is fijn om op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling van onze buurtkinderen," aldus Ellen Cazander, voorzitter van Kiwanis Goeree-Overflakkee. "Kinderzwerfboek kan met onze bijdrage nieuwe boeken aanschaffen." Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en richt zich op kinderen die in armoede opgroeien. Voor meer informatie zie: www.kinderzwerfboek.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!