Opnieuw Mannenkoorconcert voor Calando

Artikel geplaatst op: 28-4-2017

DIRKSLAND - In 2016 organiseerden Martin Mans en Dinant Struik, beiden oud-Dirkslanders en dirigent van mannenkoren, gezamenlijk een concert ten bate van Calando in de NH kerk van Dirksland.

Beide musici, in het verleden jarenlang gezamenlijk actief als kerkorganist en als muzikaal leidinggevenden van het Dirkslands Mannenkoor, zijn hun eigen weg gegaan maar sinds ze elkaar vorig jaar weer "vonden" zijn de banden weer aangehaald en organiseren ze dit concert opnieuw en nu op zaterdag 13 mei en weer in de NH kerk van Dirksland. Martin komt weer met mannenkoor de Gouwestem uit Waddinxveen, met 195 leden een van de grootste mannenkoren van Nederland en Dinant dirigeert het Delta Mannen Ensemble, een club van 20 goede zangers die een prachtige warme klank ten gehore brengen. Het repertoire is heel afwisselend en beide koren zullen ook gezamenlijk een intro en een aantal nummers zingen waarbij Dinant dirigeert en Martin begeleidt op het orgel. Jan Rozendaal is de organist en Rebecca van Zandwijk de violiste. Ouderling K.J. Nipius uit Ooltgensplaat zal de opening en de sluiting verzorgen. De avond is gratis toegankelijk, de kosten van de avond zijn dankzij de spontane medewerking van veel sponsoren volledig betaald zodat de te houden collecte volledig bestemd kan worden voor Calando. De avond vangt aan om 19.30 uur, de deuren van de kerk gaan 18.55 uur open en het concert zal ongeveer twee uur duren.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!