AED's in Herkingen

Artikel geplaatst op: 28-4-2017

HERKINGEN - Een AED buiten plaatsten zodat de hele buurt gebruik kan maken van het levensreddende apparaat is uiteraard een goede zaak en dat vond de EHBO-vereniging in Herkingen ook.

De vereniging heeft subsidie aangevraagd voor twee buitenkasten die aan alle voorwaarden voldoen om de AED's te verplaatsen naar buiten. De Dorpsraad heeft subsidie toegekend en op advies is er een projectsubsidie aangevraagd bij de gemeente en die aanvraag is ook gehonoreerd. Afgelopen week zijn de kasten opgehangen en de AED's geplaatst. De AED van Han de Lignieplein hangt nu aan de muur aan de zijkant van de Dagwinkel en die van Ons Huis aan de muur bij de ingang van Ons Huis.

"We hopen dat gebruik niet nodig zal zijn, maar indien nodig weet u waar ze te vinden zijn. De apparatuur is duur dus we hopen dan ook op toezicht van de gemeenschap van Herkingen zodat alles netjes en ongeschonden blijft hangen en als het nodig is men niet op een lege plaats komt", aldus de EHBO'ers.

De EHBO vereniging heeft verder de intentie om een of meerdere voorlichtingsavonden te organiseren over het gebruik van een AED. Dit alles is gerealiseerd door EHBO vereniging Herkingen, Gemeente Goeree Overflakkee en Dorpsraad Herkingen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!