AED's in Herkingen

Artikel geplaatst op: 28-4-2017

HERKINGEN - Een AED buiten plaatsten zodat de hele buurt gebruik kan maken van het levensreddende apparaat is uiteraard een goede zaak en dat vond de EHBO-vereniging in Herkingen ook.

De vereniging heeft subsidie aangevraagd voor twee buitenkasten die aan alle voorwaarden voldoen om de AED's te verplaatsen naar buiten. De Dorpsraad heeft subsidie toegekend en op advies is er een projectsubsidie aangevraagd bij de gemeente en die aanvraag is ook gehonoreerd. Afgelopen week zijn de kasten opgehangen en de AED's geplaatst. De AED van Han de Lignieplein hangt nu aan de muur aan de zijkant van de Dagwinkel en die van Ons Huis aan de muur bij de ingang van Ons Huis.

"We hopen dat gebruik niet nodig zal zijn, maar indien nodig weet u waar ze te vinden zijn. De apparatuur is duur dus we hopen dan ook op toezicht van de gemeenschap van Herkingen zodat alles netjes en ongeschonden blijft hangen en als het nodig is men niet op een lege plaats komt", aldus de EHBO'ers.

De EHBO vereniging heeft verder de intentie om een of meerdere voorlichtingsavonden te organiseren over het gebruik van een AED. Dit alles is gerealiseerd door EHBO vereniging Herkingen, Gemeente Goeree Overflakkee en Dorpsraad Herkingen.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!