Dagtocht naar Gouda met de KCE

Artikel geplaatst op: 28-4-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen. Ditmaal organiseert zij op zaterdag 13 mei een bustocht naar Gouda met o.a. een bezoek aan Museum Gouda en de langste kerk van Nederland.

Gouda, de laagst gelegen en daardoor 'natste' stad van Nederland, heeft haar ontstaan en vroege bloei te danken aan de ligging aan de rivieren de Hollandse IJssel en de Gouwe. Vanaf de twaalfde eeuw liep de scheepvaartroute van Vlaanderen naar Noord Europa dwars door het stadje en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Allerlei sporen van dit bijzondere verleden zijn terug te vinden in en rond het historische centrum. In het alleroudste stadsgedeelte staat Museum Gouda. Het gebouw kent een eeuwenlange geschiedenis die begon in de dertiende eeuw als gasthuis bij een grafelijke hofstede. Bij die hofstede stond ook een klein familiekapelletje, dat is nu de beroemde Sint-Janskerk, de langste kerk van Nederland. En, natuurlijk, midden op de drukke, driehoekige Markt staat trots het fraaie gotische stadhuis, waar iedereen, bewoner of toerist altijd weer van onder de indruk is.

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit: 08.30 uur vertrek vanaf de garage van Mijnders in Melissant en aansluitend busstation Oude Tonge. 10.00 uur koffie Gouda, 11.30 uur rondleiding door museum met haar bijzondere collecties zoals het Gouds plateel, 19e -eeuwse schilderkunst (Barbizon en Haagse School) en 16e eeuwse altaarstukken. 12.30 uur Vrij voor lunch. 14.30 uur Bezoek kerk. De wereldberoemde Sint Janskerk met haar meer dan zeventig 'Goudse glazen' (waaronder die van Filips II en Margaretha van Parma van elk liefst 22 meter hoog!) kunt u zelfstandig gaan bekijken, maar ook eventueel met gids. 15.30 uur Een stadswandeling onder begeleiding van een gids met speciale aandacht voor het waterrijke verleden van Gouda, maar waar uiteraard ook de Goudse pijp en de Goudse kaas en kaars aan bod komen. 17.00 uur Vertrek uit Gouda naar Flakkee.

De kosten voor deze dag naar Gouda bedraagt slechts € 50, - p.p. incl. busreis, entree, rondleiding. Aanmelden of informatie bij Drewes Boerema: 0187-603406 of 06-19641530. Aanmelden kan ook via de website of via info@kcego.nl. Vol is vol.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!