J.C. van Gentschool opent Kiwanis pannakooi tijdens Koningsspelen

Artikel geplaatst op: 21-04-2017

SOMMELSDIJK – Op o.b.s. J.C. van Gent te Sommelsdijk werd afgelopen vrijdagmorgen, de dag van Koningsspelen 2017, een nieuwe pannakooi geopend. De school kreeg dit speeltoestel cadeau van Kiwanis afdeling Goeree-Overflakkee.

Al geruime tijd is de Kiwanis afdeling Goeree-Overflakkee bezig om alle 33 basisscholen op het eiland te voorzien van een nieuw speeltoestel op het schoolplein, met als doel de kinderen meer te laten bewegen. Belangrijk voor de vitaliteit en gezondheid. Vanwege de omvang van het project, en de daaraan verbonden kosten, heeft Kiwanis twee jaar lang al haar acties voor het goede doel – het welzijn van het kind – bestemd voor dit speeltoestellenproject. Een aantal toestellen, veelal een pannakooi, is al geplaatst en in gebruik genomen. Maar aan de opening van de Kiwanis pannakooi op het plein van o.b.s. J.C. van Gent te Sommelsdijk werd een officieel tintje gegeven, door dit moment samen te laten vallen met de opening van de Koningsspelen op school. Een dubbele opening dus en dat werd gevierd. Terwijl door de luidsprekers die op het plein stonden opgesteld de muziek er lustig op los speelde, verzamelden daar zich zo’n 300 kinderen, in afwachting van wat er komen zou. En dat legde directeur Sanne Wensink haarfijn uit. Vier kinderen die juist deze dag jarig waren, mochten het vlaggetjeslint doorknippen dat tijdelijk de toegang tot de nieuwe pannakooi versperde. Maar omdat álle kinderen bij de openingshandeling betrokken mochten zijn, ging eerst een mooie voetbal van kinderhand tot kinderhand, vanaf groep 1 vóórop het plein tot groep 8 achterop het plein. Toen na een aantal minuten de bal helemaal achterin gekomen was, floot één van de aanwezige vertegenwoordigers van Kiwanis zo hard hij kon op een fluitje en maakten de kinderen met hun armen een waaiende golfbeweging. Dat was het moment waarop de vier jarige kinderen, samen met de twee mannen van Kiwanis Goeree-Overflakkee, het vlaggetjeslint doorknipten, om daarna binnen de pannakooi met elkaar een balletje te trappen. Het nieuwe speeltoestel wordt al volop gebruikt. Er wordt op toegezien dat op school iedereen de kans krijgt ervan te genieten. En dat wordt volop gedaan!


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!