Voor ’t eerst Girlsday bij Woongoed GO

Artikel geplaatst op: 19-04-2017

MIDDELHARNIS – Het was voor de eerste keer dat Woongoed GO eraan meedeed en wat de woningcorporatie betreft was het zo’n geslaagde happening dat ze ’t voor herhaling vatbaar noemde: de Girlsday die vorige week donderdag 13 april gehouden werd.

Tijdens de Girlsday, een dag die landelijk jaarlijks wordt gehouden, kunnen meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar kennismaken met werken in een technisch beroep, de ICT of bèta. Woongoed GO was door de landelijke organisatie gevraagd eraan mee te doen en dat deed Woongoed graag. Voor de twaalf meiden van de RGO die er donderdagmorgen te gast waren, had de corporatie een afwisselend programma samengesteld. Natuurlijk werd eerst verteld wat Woongoed GO is en doet. Daarna werd aan de hand van filmpjes getoond hoe het in de praktijk is om een technisch beroep te beoefenen. Verder werd nagedacht over duurzaamheidsvraagstukken. Ze werden geprikkeld om actief mee te denken over hoe je een seniorenwoning moet bouwen: welke voorzieningen zouden die moeten hebben? Er werd een kijkje genomen in een bouwproject aan de Margrietstraat in Middelharnis, met name naar welke duurzame technieken vandaag de dag in woningen worden toegepast. En tijdens een afsluitende quiz werd getest wat er van deze morgen was blijven hangen bij de dames. Op een groot scherm kwamen de quizvragen voorbij, die via de smartphone beantwoord moesten worden. Die stonden weer in verbinding met het grote scherm, zodat meteen gezien werd wie de meeste goede antwoorden gaf. En mooi: aan het eind van de ochtend lieten drie meiden weten door deze Girlsday best geïnteresseerd te zijn geworden in een technisch beroep. Daar was het nou net voor bedoeld!


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!