Charity Diner Rabobankteam draagt bij aan deelname Roparun

Artikel geplaatst op: 18-04-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het Paasweekend ligt achter ons, maar daarvóór waren de dertig leden van Team 287 van Rabobank Het Haringvliet al lang en breed gericht op het komende Pinksterweekend. Dan hopen ze – voor de eerste keer – deel te nemen aan de Roparun, om een financiële bijdrage te leveren aan de strijd tegen de ziekte kanker.

Natuurlijk willen ze niet met lege handen aankomen. Voor deelname aan de Roparun zijn ze gehouden voor € 2.500 aan lootjes af te nemen en die te verkopen, maar ze gaan voor veel meer: € 30.000 hebben ze zich ten doel gesteld. En op verschillende manieren zijn ze bezig dit bijeen te brengen. Zoals het Charity Diner, in combinatie met een veiling, woensdagavond 12 april in Brasserie ’t Vingerling te Middelharnis, die samen netto alleen al € 3.000 opbrachten.

DinerZo’n zestig gasten hadden zich aangemeld voor het Charity Diner. Op de bovenverdieping van de sfeervolle brasserie wachtte hun een viergangendiner. Een culinair hoogstandje uit de keuken van ’t Vingerling en geserveerd door leden van Team 287, die de hele avond flink gelopen hebben om de opeenvolgende dinergangen op en van tafel brengen. Na een amuse waren dat gerookte zalmrolletjes, gevuld met ei, en twee groene asperges in een bijpassend sausje als voorgerecht. Daarna een romig aspergesoepje met krokante ham. Als hoofdgerecht lamshaasjes met risotto en enkele groentesoorten en mooie frites. Een palet van desserts vormde het nagerecht.

Uit eigen omgevingEen kwalitatief hoogstaand menu was het, waarvan de ingrediënten afkomstig waren van leveranciers uit eigen omgeving: Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Een stukje duurzaamheid dus. “Dat past ook helemaal bij één van de ideële doelstellingen van de Rabobank: de voedselproblematiek op aarde meehelpen oplossen”, zo gaf directievoorzitter Renata Brabander van Rabobank Het Haringvliet voor aanvang van het diner aan. “Het Charity Diner van vanavond verbindt de boeren van Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard aan onze Rabobank Foundation, het maatschappelijke fonds van de Rabobank om mensen in eigen land en daarbuiten te helpen investeren in zelfredzaamheid.”

Hart onder de riemOok topatlete Nelli Cooman, al 23 jaar één van de ambassadeurs van de Roparun, was kort aanwezig om het woord te richten tot de organiserende teamleden, ze te complimenteren met hun initiatief en ze een hart onder de riem te steken. En dat kunnen ze wel gebruiken. Immers, niet alleen het voorbereiden van hun deelname aan de Roparun is al een hele uitdaging, zo vertelt medeorganisator Jan Verhage van Rabobank Het Haringvliet, maar natuurlijk wacht hun tijdens de run de fysieke en mentale opgave om binnen 48 uur in estafettevorm de afstand tussen Rotterdam en Parijs te overbruggen, ruim 500 kilometer, hetzij te voet hetzij op de fiets. “Het is dan vier uren op en vier uren af”, zegt Verhage, die binnen Team 287 de functie van teamcaptain vervult. “Met eigen navigators, technische mensen, mensen die voor het eten zorgen, een coördinator die van de deelnemers de slaaptijden in de gaten houdt en of ze op tijd en voldoende eten, medische verzorging, het hoort er allemaal bij. Alles regel je als deelnemend team zelf en alle taken dóen we ook zelf. Op de medische verzorging na, die moet professioneel zijn.”

VeilingZe hebben er zin in met z’n allen en dat was op de avond van het Charity Diner al voelbaar. Ook tijdens de veiling, die Rabobankmedewerker Erik Bakker op enthousiaste wijze dreef. Diverse stukken werden bij opbod verhandeld. Zoals een autopoetsbeurt, ook vanbinnen, door Axxi Auto. Verschillende tegoedbonnen voor een diner voor twee, zoals bij restaurant De Zeemeeuw en restaurant Zoet of Zout, beide te Stellendam. Een complete kaas van Kaasboerderij Mulder. Een doos, ofwel zes flessen, Hoeksche Wodka. Viermaal een high tea voor twee. Een roestvrijstalen set elektrische peper- en zoutmolen. En een voetbalshirt van Dirk Kuyt. De veiling leverde € 1.605 op en het diner € 1.400. Zowel het diner als de veiling werden mogelijk gemaakt door verscheidene bedrijven die de nodige producten sponsorden.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!