“Tulpen, goed voor de faam van het eiland!”

Artikel geplaatst op: 13-04-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Ze schitteren weer in volle glorie: de kleurrijke Flakkeese tulpenvelden. Voor menigeen een lust voor het oog, waarvoor je graag even van je fiets stapt of je auto uitkomt om die zeeën van bloemenpracht van nóg dichterbij te bekijken, er prachtige foto’s van te maken of er te poseren voor een geslaagde gezinsfoto. Het publiek geniet er zichtbaar van. Maar hoe ervaren de tulpentelers het, als in deze tijd van het jaar jan en alleman op hun akkers te vinden zijn? We vroegen het Laurens Maliepaard, van Maliepaard Bloembollen B.V. te Stad aan ’t Haringvliet.

“Ja, het is weer prachtig op het eiland, met al die bloeiende tulpen! Natuurlijk begrijpen we dat iedereen daarvan geniet. En we zien ook best dat er nogal eens zijn die het land op gaan, voor bijvoorbeeld een mooie foto. Zo lang ze er geen schade doen, tulpen eruit- of eraf trekken of tussen de tulpen door gaan lopen banjeren is dat ook helemaal niet erg.” Minder gecharmeerd was Maliepaard van die Duitse toerist die met armen vol tulpen van het land kwam. “Er domweg vanaf getrokken, verdwenen ze allemaal in zijn auto”, vertelt de tulpenteler. “Daar zag ik op de hoedenplank een mooie paraplu liggen. Ik dacht: ik zal je een lesje leren. Ik loop naar zijn auto toe, doe het achterportier open, pak die paraplu van de hoedenplank en loop ermee naar m’n bus… Had je ‘m moeten zien en horen, zo kwaad dat ‘ie was. M’n Duits is niet geweldig, maar ik heb de man toen wel even uitgelegd waar hij zelf mee bezig was. Maar zolang iedereen alles heel houdt, vind ik ’t juist wel mooi als de mensen er weer volop van komen genieten. Het is voor de reputatie van het product en de faam van het eiland alleen maar goed.” De Flakkeese tulpenvelden, goed voor een stukje eilandmarketing!


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!