Crowdfunding voor Doe-Orgel

Artikel geplaatst op: 13-4-2017

ROTTERDAM – Stichting Rotterdam Orgelstad is een crowdfunding-actie gestart voor de aanschaf van een zogenaamd Doe-Orgel. Dit is een bouwpakket van een pijporgeltje, dat door kinderen in elkaar gezet en bespeeld kan worden. Het stelt Rotterdam Orgelstad in staat om op alle orgellocaties en scholen in Rotterdam kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met dit prachtige instrument.

De Koningin der Instrumenten, het pijporgel, wordt bedreigd door kerksluitingen en door ontkerkelijking. Kinderen komen daardoor ook steeds minder in aanraking met dit prachtige instrument. Vaak weten ze niet eens wat een pijporgel is. Op deze manier dreigt het orgel in de vergetelheid te raken! Nu kan het tij nog worden gekeerd door kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het orgel.

De kosten van het Doe-Orgel zijn € 5.000,--. Vóór 1 juni hoopt Rotterdam Orgelstad dit bedrag bij elkaar te hebben, zodat het orgeltje direct op tournee kan langs alle locaties tijdens de jaarlijkse Themaconcertserie. Donaties zijn mogelijk vanaf € 10,--. Zij, die een bedrag groter dan €100,-- schenken, krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de ingebruikname van het Doe-Orgel en een demonstratie naar keuze van één van de orgels van Rotterdam Orgelstad.

Donaties zijn welkom op: NL18 INGB 0009 5229 62 t.n.v. Stichting Rotterdam Orgelstad o.v.v. Doe-Orgel. (Stichting Rotterdam Orgelstad heeft een ANBI-status). Zie ook www.rotterdamorgelstad.nl


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!