Crowdfunding voor Doe-Orgel

Artikel geplaatst op: 13-4-2017

ROTTERDAM – Stichting Rotterdam Orgelstad is een crowdfunding-actie gestart voor de aanschaf van een zogenaamd Doe-Orgel. Dit is een bouwpakket van een pijporgeltje, dat door kinderen in elkaar gezet en bespeeld kan worden. Het stelt Rotterdam Orgelstad in staat om op alle orgellocaties en scholen in Rotterdam kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met dit prachtige instrument.

De Koningin der Instrumenten, het pijporgel, wordt bedreigd door kerksluitingen en door ontkerkelijking. Kinderen komen daardoor ook steeds minder in aanraking met dit prachtige instrument. Vaak weten ze niet eens wat een pijporgel is. Op deze manier dreigt het orgel in de vergetelheid te raken! Nu kan het tij nog worden gekeerd door kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het orgel.

De kosten van het Doe-Orgel zijn € 5.000,--. Vóór 1 juni hoopt Rotterdam Orgelstad dit bedrag bij elkaar te hebben, zodat het orgeltje direct op tournee kan langs alle locaties tijdens de jaarlijkse Themaconcertserie. Donaties zijn mogelijk vanaf € 10,--. Zij, die een bedrag groter dan €100,-- schenken, krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de ingebruikname van het Doe-Orgel en een demonstratie naar keuze van één van de orgels van Rotterdam Orgelstad.

Donaties zijn welkom op: NL18 INGB 0009 5229 62 t.n.v. Stichting Rotterdam Orgelstad o.v.v. Doe-Orgel. (Stichting Rotterdam Orgelstad heeft een ANBI-status). Zie ook www.rotterdamorgelstad.nl


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!