Bezetting overleven: leven in oorlogstijd viel niet mee

Artikel geplaatst op: 10-4-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Gisteravond - maandag 10 april - vond in de Rabobankzaal van Het Diekhuus de presentatie van het boek 'Bezetting overleven' plaats. Een groot aantal belangstellenden was getuige van de overhandiging van het boek door de samenstellers Jan van Harberden en Kees Stoutjesdijk aan burgemeester Grootenboer. Het boek handelt over het dagelijks leven op het eiland in de oorlog. Tijdens de presentatie werd een aantal anekdotes uit het boek verteld. 'Bezetting overleven' is samengesteld aan de hand van herinneringen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Het boek van bijna 200 pagina's, met veel foto's, is vanaf vandaag te koop á € 17,50 in de boekhandels op het eiland en bij bakkerij Van Harberden in Melissant, de webshop WO2GO en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. De prijs voor het boek kon men laag houden vanwege subsidies van Rabobank Het Haringvliet en de gemeente Goeree-Overflakkee. (Tekst en foto: Adri van der Laan)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!