Bezetting overleven: leven in oorlogstijd viel niet mee

Artikel geplaatst op: 10-4-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Gisteravond - maandag 10 april - vond in de Rabobankzaal van Het Diekhuus de presentatie van het boek 'Bezetting overleven' plaats. Een groot aantal belangstellenden was getuige van de overhandiging van het boek door de samenstellers Jan van Harberden en Kees Stoutjesdijk aan burgemeester Grootenboer. Het boek handelt over het dagelijks leven op het eiland in de oorlog. Tijdens de presentatie werd een aantal anekdotes uit het boek verteld. 'Bezetting overleven' is samengesteld aan de hand van herinneringen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Het boek van bijna 200 pagina's, met veel foto's, is vanaf vandaag te koop á € 17,50 in de boekhandels op het eiland en bij bakkerij Van Harberden in Melissant, de webshop WO2GO en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. De prijs voor het boek kon men laag houden vanwege subsidies van Rabobank Het Haringvliet en de gemeente Goeree-Overflakkee. (Tekst en foto: Adri van der Laan)


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!