’t Pakhuus beleeft eerste lustrum

Artikel geplaatst op: 10-04-2017

MIDDELHARNIS – Aan de Molenweg in Middelharnis is ’t Pakhuus gevestigd. Een kringloopwinkel, uitgaande van de Gereformeerde Gemeente te Middelharnis. Vijf jaar geleden ging de winkel van start, met als doel om uit de verkoopopbrengsten extra af te kunnen lossen op de schuld die aangegaan was om een nieuwe kerk te bouwen.

Het eerste halfjaar was ’t Pakhuus gevestigd aan de Prutweg in Sommelsdijk. Dankzij de nimmer aflatende inzet van initiatiefneemster Martineke Osseweijer bloeide de kringloopwinkel op en werd het ook een gezellige ontmoetingsplaats voor velen. Al gauw kreeg Martineke assistentie van Peet Kalle en samen zorgden beide dames ervoor dat alles gedaan, verzorgd en geregeld werd wat maar nodig was. Toen de huur van het pand aan de Prutweg opgezegd werd, bleek aan de Molenweg in Middelharnis een flink grotere ruimte beschikbaar en is ’t Pakhuus hierheen verhuisd. Daar is de kringloopwinkel nog steeds gevestigd en draaien inmiddels 17 vrijwilligers mee. Recentelijk heeft Martineke haar werkzaamheden neergelegd. Nu runnen Amanda Albregts, Peet Kalle en Leidy Knulst ’t Pakhuus. Van alles wat nog in goed staat verkeert, wordt er verkocht, van huisraad tot kleding, van boeken tot meubels en van speelgoed tot elektrische apparatuur. Alles keurig en gezellig uitgestald, in verschillende afdelingen om het totale aanbod netjes en overzichtelijk te houden. Ook is er een koffiehoek waar wat gedronken kan worden.

HilarischMeer dan eens doen zich grappige situaties voor. Bijvoorbeeld die keer toen in verband met verhuizing een vrouw het nodige op wilde ruimen en dozen vol huisraad naar ’t Pakhuus liet brengen. Zonder er erg in te hebben ging ook de doos mee waarin ze haar hoeden bewaarde die ze ’s zondags gebruikte. Of die keer dat iemand in de kledingafdeling haar jas had uitgedaan en over één van de rekken had gehangen om iets ‘nieuws’ te passen. Een andere bezoeker van de kringloopwinkel dacht dat de over het rek neergelegde jas te koop was, rekende die af bij de kassa en weg was de jas… Gelukkig is dat weer op z’n pootjes terechtgekomen, maar zulke hilarische situaties komen dus ook voor.

OpeningstijdenVanwege het vijfjarig bestaan wordt deze hele maand wekelijks een aantrekkelijke actie gehouden. Welke, dat houdt ’t Pakhuus graag als verrassing voor de bezoekers. Zie de advertenties in deze krant en de aankondigingen op facebook. De openingstijden zijn op woensdag en vrijdag van 9.00-11.30 uur, op donderdag van 9.00-15.00 uur en elke eerste en derde zaterdag van de maand van 10.00-15.00 uur. En omdat deze aprilmaand een feestmaand is, is ’t Pakhuus ook de laatste zaterdag, 29 april, open en zal de actiemaand dan worden afgesloten.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!