80-jarig jubileum gymvereniging DOS en afscheid juf Martine

Artikel geplaatst op: 10-4-2017

OOLTGENSPLAAT - Onlangs vierde gymvereniging DOS haar 80- jarig jubileum met een demodag. Tijdens deze middag toonde de kinderen hun kunsten op de gymtoestellen.

De middag begon met een traditionele opening waarbij alle groepen de zaal betraden op de marsmuziek Einzug Der Gladiatoren, welke de ouders nog bekend in de oren klonk toen ze zelf nog kind waren en deelnamen aan de jaarlijkse uitvoering. De voorzitter, Adri van Ree, opende de demodag met een warm welkom. Met een knipoog naar vroeger werd het bondslied van de toenmalige KNGV (Koninklijke Nederlandse Gym Vereniging) gezongen. Deze middag was het debuut van een aantal nieuwe instructeurs. De turngroep zette een spectaculair optreden neer op de airtumbling baan en mini trampoline. De gymgroepen zorgden voor een geslaagde middag door demonstraties te geven aan de ringen, minitrampoline in combinatie met kasten en dikke matten, brug ongelijk. De kleutergroep haalde de zomer naar binnen door de gymoefeningen te demonstreren alsof ze op het strand waren met natuurlijk een sprong in het water (bank combinatie aan de trapeze en dikke mat als water).

Aan het einde van de middag werd stil gestaan bij het afscheid van juf Martine Snaauw-Bom. Na 35 jaar lid te zijn van de gymvereniging, waarvan ruim 24 jaar als gymjuf van veel gymgroepen, neemt ze afscheid als juf. Martine werd bedankt voor haar trouwe jaren inzet met een prachtig bloemstuk en horloge.

De demomiddag is mede mogelijk gemaakt door sponsors en inzet van bestuur, leiding en vrijwilligers. Gymvererniging DOS kan terugkijken op een geslaagde middag.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!