'Oost, west thuis best' op Jenaplanschool 't Kompas

Artikel geplaatst op: 10-4-2017

DEN BOMMEL - Uit volle borst zongen veel ouders, opa's en oma's en enthousiaste kinderen mee met de zangers van het st. Adolfkoor. Zij bezongen in het prachtige nieuwe Flakkeese volkslied alle dorpen op Goeree Overflakkee.

De kijkavond na het project 'Oost west thuis best' was druk bezocht. Kinderen hebben zelf onderzoeksvragen opgesteld bij het thema. Voor groep 1 /2 was dat Ons Dorp. Groep 3/4/5 leerde over Ons Eiland en in groep 6/7/8 ging het over "typisch Nederlands" en de verkiezingen. De kinderen leren door dit soort projecten o.a. plannen, samenwerken, computervaardigheden en presenteren. Wij hebben op deze manier 3 of 4 schoolbrede projecten en verder projectjes op groepsniveau.

Gastlessen en excursies dragen bij aan boeiend en betekenisvol onderwijs. Zo bezochten de kleuters de schapen boerderij; leerden de kinderen uit de middenbouw alles over de visserij en de natuur en recreatie op de kop van Goeree. Ook bezochten ze de melkveeboerderij van de familie Ras in Den Bommel. Leerlingen uit de bovenbouw gingen op pad met de dijk bewakers en discussieerden over lokale politiek in het Rondeel in Middelharnis.

Voor meer informatie over Jenaplan Onderwijs kunt u op school terecht.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!